Háčkovaná móda hlási veľký návrat.Dreamstime
StoryEditor

Crochet je nová čipka. Háčkovaná móda slávi veľký návrat, takto ju noste!

07.07.2022, 15:00
Krása a móda

Bude vás baviť celé leto! Ľahký nádych retra naberá túto sezónu na intenzite. Háčkovaná móda slávi veľký návrat a je len na vás, či ju predvediete v duchu hippies alebo v boho štýle.

Chytená na háčik, ale na ten módny. Takto sa nosia háčkované kúsky!

Ručné práce

Návrat k móde 60tych a 70tych rokov nie je len o vzoroch a farbách typických pre túto éru. Háčkovaný trend oslavuje aj ručné práce a poctivé módne remeslo. Skrytým odkazom dizajnérov je eko prístup k móde. Navyše, háčkované kúsky vnášajú do outfitu zaujímavú štruktúru a vďaka veľkým okám a celkovej transparentnosti vám v nich nebude horúco. Ak vás mama alebo babička naučili základy práce s háčikom, toto leto to máte vyhraté a môžete si originálny kúsok zhotoviť aj sama. A nielen túto sezónu, háčkované oblečenie má najväčšie predpoklady udomácniť sa v našich šatníkoch opäť na dlhšiu dobu.

image

Háčkovaná móda hlási veľký návrat.

Zara

Vedeli ste, že...? Nie len crochet móda je odkazom na deti kvetov. Z tohto obdobia sa opäť na scénu vracajú aj zvonové džínsy, veľké kvety či dreváky a platformy.

Crochet ako nová čipka

Hoci materiálovo háčkovaná móda evokuje skôr teplé svetre, ktoré nosíme na jeseň a v zime, crochet trend má podstatne bližšie k čipke. Veľké rafinované oká a romantické vzory pôsobia veľmi žensky a v prípade jednofarebného prevedenia aj elegantne. Odtiene bielej a béžovej sú pre vás to pravé, ak neobľubujete pestré farby a neťahá vás to k móde detí kvetov, ale skôr konzervatívnym smerom. Navyše, bledé háčkované veci budú v perfektnom kontraste s opálenou pokožkou.

image

Háčkovaná móda hlási veľký návrat.

Zara

Dva vzory, ktoré letia

  • Štvorcový vzor: Spomedzi háčkovaných vecí dominuje vzor pospájaný z malých štvorcov, v strede prevažne s kvetinovým motívom. Prevedenie môže byť v kombinácii opakujúcich sa farieb ale aj v tej najpestrejšej palete odtieňov.
  • Cik-cak: Nie ste fanúšikom kvetov, ale farieb sa nebojíte. Čo tak skúsiť siahnuť po cik-cak vzore, ktorý je kombináciou klasiky i extravagancie zároveň?

Kúsky, ktoré musíte mať

1. Topy a vesty

Základom crochet trendu budú toto leto jednoznačne topy a vesty, ktoré sa budú nosiť na holé telo. Dokonale padnú k voľným nohaviciam či zvonovým džínsom, ale nič nepokazíte ani v prípade, že pôjdete v háčkovanom outfite od hlavy až po päty. Počas chladnejších dní sa, samozrejme, nemusíte báť ani vrstvenia. Top či vesta perfektne ukáže aj na košeli či šatách.

2. Nohavice a šortky

Háčkovaný trend sa nevyhol ani nohaviciam a šortkám. Vzhľadom na ich transparentnosť si ich na denné nosenie síce dajú len najodvážnejšie dámy, ale ostatné ich určite využijú na dovolenke ako súčasť plážového outfitu. Mimochodom, v kurze budú aj háčkované samotné plavky.

3. Doplnky

Tašky, kabelky, klobúky, ale aj šatky do vlasov. To všetko vás chytí na háčik. Priedušnosť tohto materiálu je ako stvorená na leto a farebné kúsky prinášajú do módy hravosť a pestrosť, ktorú si horúce dni zaslúžia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:46