Počas leta nezabudnite na klobúk alebo iné trendy doplnky na hlavu.pexels
StoryEditor

Turbany, šilty aj veľké klobúky. Takto sa ochránite pred slnkom a budete trendy

30.05.2022, 15:00
Krása a móda

V lete by mala byť súčasťou vašich každodenných outfitov nevyhnutne aj ochrana hlavy. Zabudnite na nudu v podobe šiltovky či nenápadného klobúčika. Doprajte si trošku extravagancie a počas horúcich dní siahnite po trendových turbanoch či šiltoch.

To, že by sme si mali hlavu chrániť predovšetkým počas najväčšieho úpeku, je samozrejmosť, no nemusíte to vnímať ako nutné zlo. Práve naopak, spravte si z pokrývok hlavy módny doplnok, vďaka ktorému budete šik.

Klobúk

Klasika v podobe klobúka je neskutočne ženská. Okrem hlavy ochránia aj vašu tvár, takže predčasné starnutie pleti nemá šancu. Na výber máte skutočne široké spektrum klobúkov. Od slamených v prírodných farbách, cez športovejšie kúsky až po tie s obrovským šiltom, ktoré vám okrem ochrany poskytnú aj trochu tajomna a ženskej rafinovanosti. Navyše si ich môžete dozdobiť brošňou, ozdobnou sponou či farebnou šatkou a získate tak originálny a jedinečný doplnok, ktorý bude vždy vyzerať inak.

Špeciálnou kategóriou klobúkov je ten, ktorý nám evokuje rybársky doplnok. Látkový kúsok s voľne padajúcim okrajom by ste si možno pred pár rokmi na hlavu nenasadili za nič na svete, ale dnes je to horúci trend.

Šiltovka

Aj šiltovka dokáže byť neskutočne sexi a ženská. Určite ju nenoste len vtedy, keď si idete von zabehať. Práve naopak, dajte jej šancu aj v prípade, že máte momentálne na sebe nejaký elegantný kúsok. Možno do celkového looku vnesiete trošku tej rebelky, ktorá vo vás drieme. Mixovanie štýlov je niečo, čím rozhodne na ulici zaujmete.

Šilt

Hitom minulého leta boli šilty a našťastie ich popularita neklesla. Vyskúšajte aspoň jeden, od športových až po slamené, jednofarebné aj hýriace farbami, alebo dokonca transparentné. Stačí si vybrať zo širokej škály a tešiť sa zo slnka a skvelého vkusu. Navyše, šilt si obľúbia všetky ženy, ktoré majú rady vysoké copy, cez ktoré si, pochopiteľne, nemôžu dať klobúk. Mimochodom, ak aj máte pocit, že sa vám klobúky nehodia, tak šilt je úplne iná káva a sedí každému.

Šatka

Ak sa vyberiete počas leta do niektorého veľkomesta za poznávaním histórie, nezabudnite si so sebou do kufra pribaliť hodvábnu šatku. Zaberie minimum miesta, no je multifunkčným doplnkom. Ozdobte si ňou kabelku, aby ste ju mali neustále po ruke a v prípade potreby poputuje z tašky priamo na vašu hlavu. Tento rok sa nosia uviazané na piráta aj na ruskú bábušku.

Turban

V našich končinách sa s turbanom nestretávame príliš často, čo je veľká škoda. Pretože okrem toho, že vás bezpečne ochráni pred slnkom, je to aj krásny a originálny doplnok. K výraznému kúsku ako je turban voľte jednoduché oblečenie, ale keď vám z neho budú nenápadne vykúkať masívne náušnice, určite to nebude krok vedľa. Navyše, ak si nestihnete umyť vlasy, turban zakryje každú nedokonalosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 06:58