Oživte jarné outfity pomocou šatky.Pexels/cottonbro
StoryEditor

Jari kraľujú šatky: Vďaka týmto trikom váš outfit už nikdy nebude fádny

07.03.2022, 06:00
Krása a móda
Ak ste si nedávno kúpili šatku, nemusí skončiť iba nudne prehodená cez váš krk. Tento módny doplnok dokáže veľa muziky za málo peňazí. Ak neviete, ako na to, naučíme vás, že šatka má skutočne všestranné využitie.

Jednofarebné, geometrické, kvetované, bodkované – šatky rôznych vzorov a farieb sú nestarnúcim módnym doplnkom. Okrem toho, že nás chránia pred miernym, vetrom, vedia naše oblečenie spraviť zaujímavejším. Hodia sa k tenkým kabátikom, vestám, ale skvele vyzerajú aj so šatami. Chladnejšie počasie je pomaly na ústupe, preto je pravý čas osvojiť si niekoľko spôsobov, ako šatku nosiť.

Nielen okolo krku, ale aj na hlavu

Na hlave ju nosili naše babičky, ale i najväčšie hviezdy zlatej hollywoodskej éry. Takto si pomocou šatky môžete pripomenúť minulé časy a zároveň chrániť účes pred vrtochmi počasia. Výtvor tohto looku vám zaberie iba pár sekúnd. Začnite priečnym preložením štvorcovej šatky, potom vezmite dva protiľahlé konce a zauzlite ich pod bradou.

Namiesto čelenky

Príliš dlhú šatku viete šikovne skrátiť, keď ju použijete ako čelenku. Priložte si ju približne do stredu hlavy a oba konce potiahnite za uši. Previažte, prípadne ju po boku zaistite sponkami. Ak zvolíte farbu, ktorá je v kontraste s vašimi vlasmi, doplnok krásne vynikne.

Zaujme aj ako opasok

Šatkový opasok je nečakaným detailom, ktorý dokáže obyčajný, nudný outfit povýšiť na štýlový. Zlaďte sa tón v tóne alebo choďte do odvážnejších vzorov. Zažiarite v oboch prípadoch. Šatkou tiež viete zjednotiť siluetu pri oversize košeliach alebo šatách. Stačí trochu experimentovať.

Bandana s nádychom 70‘s

Zaujímavo pôsobí aj štvorcová šatka uviazaná ako čiapka. Populárnou metódou si hlavu zakrývali ženy v 70. rokoch, no svetové modelky si tento trend zamilovali aj v súčasnosti. Šatku zložte šikmo na polovicu a zaviažte si ju vzadu na hlave cez vlasy. Vytŕčajúci cíp skryte pod látku a máte hotovo. Bohémskym štýlom privítate prvé slnečné lúče a aspoň jeden deň si nemusíte lámať hlavu nad úpravou účesu.

Uzol nad plecom

Pokiaľ máte chuť vyzerať elegantne, spravte tak pomocou krátkej šatky. Najprv ju zložte do trojuholníkového tvaru. Následne si ju omotajte okolo krku, pričom konce by mali smerovať k vášmu pravému či ľavému plecu. Previažte ich a získajte parížsky šmrnc, ktorý je nadčasovou zárukou vkusu.

Zopnite ňou vlasy

Jedným z najjednoduchších spôsobov začlenenia šatky do vášho vzhľadu je jednoduché uviazanie okolo vrkoča či konského chvosta. Môžete na to použiť šatku s akoukoľvek veľkosťou alebo tvarom. Hodvábny materiál však dokáže z vlasov skĺznuť, preto si ju previažte cez gumičku. Vďaka tomu získate extra pevnosť a nemusíte riskovať obavy, že šatku po ceste stratíte.

Oživte kabelku

Okrem oblečenia a vlasov dokážete šatkou oživiť aj kabelku. Kreativite sa medze nekladú. Pravdou ale je, že najideálnejšia je taška s dlhšími ramienkami. Uviažte šatku na spôsob uzla nad plecom alebo ju omotajte okolo rúčok. Z vašej tašky v momente vyčaríte originálny kúsok, ktorý ukrýva všetky potrebné maličkosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 12:13