Trendom nadchádzajúcej jari budú vesty, ako ich však správne nosiť?Pexels
StoryEditor

Športové, mestské i elegantné. Vesty sú aj naďalej základom stylingu pre túto sezónu

22.02.2022, 16:00
Krása a móda
Nejednej z nás je určite známy pocit váhania pred skriňou, keď kvôli premenlivému počasiu nevieme, čo na seba. Tento rok by vám v šatníku nemali chýbať vesty! Nielen úpletové, ktoré sa stali okamžitým hitom, na výber je množstvo ďalších štýlov a materiálov. Vo výbere vesty sa snúbi možnosť štýlového vrstvenia, ale i trendového zvýraznenia.

Pri prvých náznakoch jari prichádza najvhodnejšie obdobie na nosenie týchto módnych kúskov. Ako však správne kombinovať vesty s vašimi obľúbenými outfitmi? Možností je viac ako by ste si možno mysleli. 

Ako ich nosiť?

V skutočnosti neexistujú žiadne predpísané trendy, ako a čo všetko je dovolené k nim dopasovať, no všeobecne prevládajú vesty v kombinácii ležérneho štýlu s nohavicami, svetrami s hlbším výstrihom a športovou obuvou zladenou s minimalistickými  kabelkami.

Noste ich napríklad aj na obyčajné tričko, blúzku či nadrozmernú košeľu, budú tak skvelým funkčným doplnkom, ktorý vás zahreje. Vesta sa dokonale hodí k džínsom, ale obliecť si ju môžete i cez splývavé maxi šaty s dlhým rukávom. Ozvláštnia vás a zároveň zvýraznia celkovú siluetu.

Kožušinové a kožené vesty

Tieto materiály ponúkajú pocit a tepla. Koža je trendom súčasnosti takmer na každom kúsku oblečenia, vesty nevynímajúc. Kým spočiatku bola imitácia kože najmä v prírodných a neutrálnych odtieňoch, do popredia sa dostáva aj farebná koženka. O kožušinových variáciách tiež netreba veľa hovoriť. Sú už stálicou našich zimných šatníkov a pred nami sú posledné dni, kedy ich môžeme vytiahnuť na seba, a potom na niekoľko sezón odložiť. 

Nebráňte sa experimentom 

Puffer vesty

Puffer vesty sa zvyčajne nosia v zimných mesiacoch, aby nás udržiavali v teple. Využijete ich však aj v prvé, chladnejšie jarné dni. Dokážu vyniknúť pri akomkoľvek outfite vhodnom s jednou výnimkou. Nesnažte sa ich spárovať so šatami. Podobne ako svetre, aj puffer vesty sa môžu stať ústredným bodom vášho outfitu. Pre ležérnejší vzhľad vestu skúste skombinovať s jednoduchým grafickým tričkom a teplákmi. No možnosti sú nekonečné!

Pletené vesty

Aj keď „svetríkové“ vesty vzbudzujú nenútenú retro náladu, napriek tomu pôsobia moderným dojmom, ktorý oživí nejeden look. Nerozširujú nás a aj tak vďaka nim ostaneme v teple. Sú tak dokonalým doplnkom k elegantnému štýlu obliekania. S príchodom jari sa stanú výhrou v našom šatníku a vytlačia klasické prechodné bundy či kabáty.

Dlhé vesty

Dlhé vesty sa zvyčajne nosia na neformálnejšie príležitosti, ale to neznamená, že v nich nezažiarite. Čoraz viac stylistov nám ponúka obraz univerzálnosti týchto modelov. Najjednoduchší spôsob využitia je dať si ju na svoj obľúbený top a následne spárovať s džínsami. Ak si plánujete obliecť šaty alebo sukňu, zahoďte kardigán a siahnite radšej po dlhej veste.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 03:30