IRISIMO
StoryEditor

Keď sa spojí štýl a elegancia. Doplnok, ktorý nesmie medzi vašimi šperkami chýbať

08.06.2021, 10:00
Krása a móda
Vraví sa, že každý človek by mal mať hodinky. Nielen z praktického účelu, ale aj dizajnového. O čosi cennejším kúskom sa stávajú, ak v sebe nesú silný odkaz.

Sila doplnkov by sa nemala podceňovať. Nielenže dokážu dokonalo podčiarknuť celý výzor človeka, ale zároveň reprezentujú osobnosť a odkaz. V prípade, že ste hrdými Slovákmi alebo jednoducho inklinujte k umeniu, vás nepochybne osloví nový projekt značky Irisimo. Tá sa rozhodla práve pre spojenie týchto dvoch silných faktorov - lásky k domovine a k slovenskému umelcovi, ktorý navždy zmenil dejiny výtvarného umenia na Slovensku. 

Ľudovít Fulla patril k umelcom, ktorý na svojich obrazoch abstrahoval postavy do zjednodušených tvarov. Jeho práce tak v sebe nesú atribút detskej kresby, ktorá však poukazuje na náš národ. Nesie v sebe výrazné farby a prvky folklóru, ktorý je pre nás typický. 

,,Prostredníctvom fragmentov slávnych obrazov a grafík zakomponovaných do dizajnu hodiniek hrdo vyjadrujeme svoj vzťah k umeniu a poukazujeme tak na nadanie a výnimočnú obrazotvornosť vzácnych ľudí, ktorých nadčasové maľby sa stali neoddeliteľnou súčasťou národného bohatstva,'' ozrejmuje svoj nápad značka. Limitované edície v sebe nesú znázornenie niekoľkých malieb, ktoré sú vsadené do kvalitného koženého remienka. Podpis autora diela sa nachádza na ciferníku, čo len podčiarkuje dojem exkluzivity a prestížnosti. Súčasťou každého balenia je aj letáčik, ktorý zákazníka informuje nielen o produkte, ale najmä o diele. 

Dievča s mlynkom

Jednoduché a zároveň jedinečné, vhodné pre tých, ktorí milujú farby. ,,Pri návrhu týchto hodiniek sme sa nechali inšpirovať neprehliadnuteľnou olejomaľbou s názvom Dievča s mlynkom  z roku 1972. Figurálna kompozícia s motívom mladej ženy patrí k Fullovým obľúbeným námetom a objavuje sa v jeho viacerých dielach,'' vysvetľuje Juraj Bednár, zakladateľ značky.

IRISIMO

Sedliačka

Decentný, no o to kontrastnejší model odkazujúci na pracovitosť. ,,Na prvý pohľad nenápadný kolorovaný linoryt, ktorý sa stal predlohou týchto hodiniek, v sebe ukrýva lyriku niekdajšieho života na dedine a pripomína, aké nesmierne kultúrne dedičstvo nám zanechali naši predkovia. Originalitu Fullovho rukopisu zachyteného v potlači remienka dopĺňa majstrov podpis na ciferníku,''  dodáva značka. IRISIMO

​Nejedná sa však len tak o vypožičanie maľby, práve naopak. Pri kúpe každého kusu 10€ poputuje do Galérie Ľudovíta Fullu, ktorá udržuje odkaz jedného z našich najznámejších umelcov stále ''pri živote''. To nie je dôležité len pre zachovanie tradície, ale zároveň aj rozvoj kultúry, ktorá to mala najmä v týchto mesiacoch mimoriadne ťažké. 

Pripravené v spolupráci s IRISIMO.sk

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 10:18