Unsplash
StoryEditor

Dôležitejšie je pohodlie, než byť sexi. Spodná bielizeň vám môže totiž spôsobiť vážne ťažkosti

07.02.2021, 09:00
Krása a móda
Infekcie, bolestivý chrbát, kožné či plesňové ochorenia - aj to vás môže postihnúť pri nesprávnom výbere spodnej bielizne.

Nepadnúcou podprsenkou k bolestiam hlavy

Potenciálne ohrozenie pre vaše zdravie však nepredstavujú len nevhodne vybrané nohavičky, ale problémy vám môže spôsobovať aj podprsenka. Podľa odhadu odborníkov nosí zlú veľkosť podprsenky sedemdesiat až osemdesiat percent žien. Pritom nepadnúca podprsenka so sebou nenesie len neestetický dojem, ale môže byť príčinou bolestí ramien, chrbta i šije. Okrem toho môže spôsobiť aj tráviace problémy, bolesti hlavy alebo kožné vyrážky.

Lekári upozorňujú na to, že zle vybraná podprsenka nielenže neposkytuje potrebnú oporu prsiam, čo vedie v konečnom dôsledku k ich rýchlejšiemu a väčšiemu poklesu, ale komplikáciami môžu byť aj pritiahnuté nervy predovšetkým v krčnej oblasti. Tie sú spôsobené predovšetkým škrtiacimi ramienkami od podprsenky. Obmedzenie prítoku krvi potom môže vyústiť do dlhodobej bolesti hlavy.

Častou komplikáciou nepadnúcej podprsenky je aj bolesť v strednej časti chrbta, pretože podľa prieskumov si väčšina žien kupuje podprsenku príliš tesnú po obvode. Navyše trvalý tlak na bránicu, ktorý príliš tesná podprsenka vyvíja, môže byť príčinou problémov s trávením či syndrómu dráždivého čreva.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 21:50