profimedia
StoryEditor

Milovaná ľudom, nenávidená najbližšími. Princezná Diana bola ponižovaná celý život

01.07.2021, 20:50
Kráľovská rodina
Zrejme neexistuje človek, ktorý by jej meno/ tvár nepoznal. Princezná Diana je ikonou, ktorá má svojich fanúšikov do dnešného dňa. Jejn život však ani zďaleka nebol rozprávkou...

Urážky od nevlastnej mamy

Princezná Diana mala 14 rokov, keď si jej otec zobral druhú ženu. Vplyvná aristokratka Raine Spencer sa tak stala nevlastnou mamou hneď štyrom pubertiakom. Už od začiatku bol jej vzťah s nevlastnými deťmi komplikovaný a ani po rokoch sa nezlepšil, práve naopak.

„Bol som v malej komore pod hlavným schodiskom v Kensingtonskom paláci a počul som, ako princezná Diana plače. Potom zakričala: Paul, prosím ťa, poď sem. Poď sem! Rýchlo! Tak som vybehol po schodoch a uvidel som, ako princezná sedí na zemi v strede miestnosti s telefónom v ruke. Poprosila ma, aby som prišiel bližšie a tak som počul, čo jej matka v telefóne hovorí,“ prezradil po dlhých rokoch Paul v dokumente a dodal, že nevlastná matka Dianu nešetrila. Bolo to v čase, keď si ju láska našla v náručí Dodiho Al-Feyda, Raine doslova penila. Ako katolíčke sa jej totiž nepáčilo, že Diana sa ťahá najmä s moslimskými mužmi. Označila ju tak neraz slovom ''št*tka'' či ''ľahká žena'' a to všetko len preto, že si našla lásku, ktorá bola iného vierovyznania. ,,Povedala jej, že sa za ňu hanbí, zatiaľ čo ju Diana ustavične prosila, aby jej takéto veci nevravela,'' dodal Dianin komorník Paul.

Po tomto incidentne sa však Diana psychicky zložila a rozhodla sa s nevlastnou mamou prerušiť kontakt. Ešte predtým, než sa vôbec stihli udobriť, nešťastne zahynula pri autonehode v Paríži.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 13:33