Bontonfilm
StoryEditor

Svoju ženu prosil o to, aby ho zabila. Legendárny doktor Štrosmajer musel podstupovať elektrošoky

12.04.2021, 13:00
Celebrity
Obľúbený seriálový doktor Štrosmajer na verejnosti sršal vtipom a okúzľoval charizmou, v súkromí však prežíval hrozné peklo. Skutočná pravda o jeho živote však vyšla až na jeho sklonku…

Bolo to ťažké, no stálo to za to

S krásnou tanečnicou Janou Křečkovou († 80) sa spoznal v divadle a jej srdce si poctivo vydobyl, v tom sa totiž vyžíval. Romantické gestá, pozornosť, vedel skrátka presne ako na nežnejšie pohlavie. A ani povesť sukničkára zamilovanú baletku neodradili povedať mu svoje áno. Ich vzťah bol, však, dá sa povedať, raritou. Na milenky bola zvyknutá dokonca aj ich spoločná dcéra Bára, vodil ich totiž aj domov! Jana ho však veľmi milovala a napriek mnohým neverám ho nikdy neopustila. Zatiaľ čo iné ženy boli jeho vášňou, ona sa totiž stala jeho prístavom a útočiskom.

Kopeckého záchranné člny

Jana si s ním prežila aj fázy ťažkých depresií, keď bol nútený chodiť na elektrošoky, nechcel už žiť a prosil ju v slzách, aby ho zabila. Uvedomovala si, že je na ňu úplne odkázaný. No Milošova úprimnosť v neverách mala svoje výhody... „V divadle muži robili to isté, iba tajne. Mňa nikto nemohol fakt už ničím prekvapiť. Život s ním bol síce ťažký, no aj stál za to,“ spomínala s láskou bývalá tanečnica, ktorá nás navždy opustila pred dvomi rokmi.

Talent a očarujúca osobnosť sa veru tomuto legendárnemu hercovi a zvodcovi nedali odoprieť. I keď ho jeho choroba, ktorú priznal až na sklonu života, ťahala neúprosne k zemi, našiel si svoje záchranné člny, a to rovno dva. Herectvo, pre ktoré žil a dýchal a unikátnu lásku ženy, ktorá sa mu stala domovom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 22:20