StoryEditor

Pred svojím posledným koncertom vedel, že umiera. Karol Duchoň sa vo svojich 35-tich rokoch pripravoval na smrť

04.03.2021, 23:10
Celebrity
Talent, akým oplýval, sa rodí raz za generáciu. Karol Duchoň bol legendou, ktorú poznajú aj tí, ktorí sa narodili po ňom...

Aj keď naňho kolegovia hneď v niekoľkých knihách spomínajú ako na veľkého umelca a ešte väčšieho, dobrosrdečného človeka, faktom je, že mal momenty, kedy ho nespoznávali. Mohol za to najmä alkohol a pochybné partie, do ktorých sa spevák dostal. Pri koncertných šnúrach naprieč krajinami bolo bežné, že Karola nezbadali niekoľko dní. To sa pochopiteľne odzrkadlilo na jeho zdraví a už krátko po dovŕšení 30-tich rokov života sa u neho začali objavovať zdravotné problémy súvisiace s pečeňou. 

Spočiatku mal spevák obdobie, kedy sa škodlivej závislosti vzdal, no hneď, ako sa mu ako-tak zlepšili stav, do alkoholového opojenia padol opäť. V tom čase zažil aj rozvod a druhé manželstvo, tentokrát s majsterkou zvuku Alenou Čermákovou. Nikto vtedy ešte netušil, že po radostnej správe, bude nasledovať krutá rana osudu. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karol Duchon (@karolduchonofficial)

Pred svojím posledným koncertom sám umelec tušil, že už dlho na svete nepobudne. ,,Viem, že to je kruté, ale moje dnešné vystúpenie v kapele bude posledné. Ráno musím nastúpiť na Kramáre a kedy odtiaľ vyjdem a či vôbec, neviem. Zomieram, ja do tej nemocnice musím nastúpiť,'' uvádza sa v knihe o ňom. Práve tieto slová sú posledné, ktoré venoval speváčke Oľge Szabovej. Svoju dobrú kamarátku zároveň poprosil, aby sa za neho a jeho dušu modlila. Počas koncertu, keď spieval svoju poslednú pieseň v živote Mám ťa rád, sa obrátil tvárou ku kapele. ,,Revali sme ako zmyslom zbavené,'' zaspomínala si Oľga v publikácií na moment, ktorý v nej vyvoláva smútok ešte aj po dlhých rokoch. 

Karol Duchoň odišiel z tohto sveta vo veku 35 rokov. Počas jeho posledných dní mu spoločnosť v nemocnici robila jeho rodina, ale aj najbližší priatelia či kolegovia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:47