SND
StoryEditor

Prirovnávali ho k Charliemu Chaplinovi, on však slávu neznášal. Herec Jozef Kroner chcel viesť skromný život

18.02.2021, 17:30
Celebrity
Herec Jozef Kroner patrí k predstaviteľom, ktorých meno poznajú aj generácie, ktoré prišli na svet už na sklonku jeho života.

Medzi ďalšie ľúbezné aktivity patrilo aj rybárčenie. Ak si však myslíte, že to bolo to klasické, ste na omyle. Herec totiž rád trávil čas medzi obyčajnými ľuďmi v prírode. "Bol aj ochranár vôd, rýb, nezneužíval svoje tzv. rybárske povolenky. Na rybačkách sa vždy nechal rád vyrušiť a s každým sa porozprával. Mal kamarátov medzi, v dobrom slova zmysle, najobyčajnejšími ľuďmi, rybármi, robotníkmi," zaspomínala si ďalej Zuzana. Otec sa ju snažil naučiť skromnosti už od mala. ,,Nemusíš byť najlepšia a slávna, stačí, keď budeš takou šťukou v rybníku, ktorá občas rozčerí vody,'' uviedla herečka na margo toho, čo jej otec zvykol hovoriť.

Sám Jozef priznal, že k sláve nemal pozitívny vzťah, práve naopak. ,,Nemám slávu rád. Dokonca ju nenávidím," verejne priznával vo svojich rozhovoroch. Dôležitejšie než soška Oscara, bola preňho reakcia ľudí a komunikácia s ostatnými. Slávu, ktorá je len akousi pomyselnou bublinou, neuznával, a tak všetok svoj voľný čas trávil mimo dosahu šoubiznisového sveta. Najspokojnejší bol doma, so svojou rodinou. Práve jeho dcéra bola tá, ktorá s ním bola do posledného okamihu. Na tento bolestivý moment si dokonca verejne zaspomínala: ,,Keď som pri ňom sedela a držala som ho za ruku, horúčka mu stúpala, takže už začal trošičku blúzniť. Pamätám sa na jednu z jeho posledných viet. Bolo to niečo neuveriteľné... hovoril - musím ísť. Musím ísť, veľký režisér ma volá...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. máj 2024 05:04