Aj krvná skupina o vás veľa napovie.shutterstock
StoryEditor

Bura hara alebo výklad osobnosti podľa krvnej skupiny. Je presnejší ako horoskop!?

26.08.2022, 10:00
ASTRO

Niekedy naozaj už len na základe niektorých povahových čŕt viete určiť, s akým znamením zverokruhu máte dočinenia. Samozrejme, že ani všetky Panny nie sú rovnaké, dokonca ani Váhy nemusia byť vždy len nerozhodné a nie každá Ryba je rojko. Avšak pár vlastností typických pre to ktoré znamenie by sa určite zhodovalo. V Japonsku však veria niečomu úplne inému. Ich výklad sa volá Bura – Hara a ide o vlastnosti, ktoré majú ľudia na základe krvnej skupiny.

Ste sebecké, alebo naopak, veľmi milé? Podľa Japoncov je práve krv, ktorá vám koluje v žilách, zodpovedná za to, aké ste.

Krvná skupina A

V Japonsku prevláda obyvateľstvo práve s krvnou skupinou A. Ľudí, ktorí majú túto krvnú skupinu, tu nazývajú „kichomen“. Čo v preklade znamená, že sú dobre organizovaní. Ľudia s áčkom sú podľa výkladu Bura – Hara svedomití a vo všetkých smeroch sa snažia o perfekcionalizmus. Neporiadok u nich nenájdete, oveľa lepšie sa cítia v prostredí, kde je poriadok a všetko dokonale zorganizované. Sú síce hanbliví a mohlo by sa zdať, že aj rezervovaní, no možno je to len dôsledok ich opatrnosti. Ďalšími vlastnosťami kichomenov sú trpezlivosť a tiež takt a svedomitosť. Ich výraznými črtami sú rovnako citlivosť a úprimnosť, ktorú si na nich cení najmä ich okolie a tiež to, že sú za každých okolností zdvorilí. Avšak disponujú aj výraznou tvrdohlavosťou a častokrát sú v rôznych situáciách veľmi napätí.

Krvná skupina B

Krvnú skupinu B má v Japonsku len zhruba 15 % populácie. Vzhľadom na to, že ide o pomerne komplikované povahy, je to možno veľkou výhodou. Túto skupinu v Japonsku nazývajú „jikochu“ a v preklade to znamená sebecký. Dalo by sa povedať, že títo ľudia majú dve stránky. Žiaľ, negatívne vlastnosti prevládajú, no ani tých pozitívnych nie je úplne málo. Ľudia ich nemajú veľmi v obľube pre ich náladovosť a nepredvídateľnosť. Rovnako tak sú nezodpovední a ani spolupráca s nimi nie je úplne jednoduchá. Na druhej strane sú veľmi praktickí. Sú to v podstate takí bezstarostní dobrodruhovia, ktorí sa radi predvádzajú, za čo môžu vďačiť ich extrovertnej povahe. Predsa len, ostatných na nich priťahuje najmä ich vášeň, kreativita, zvedavosť a schopnosť zo dňa deň zmeniť svoje plány. Navyše sú jikochu aj veselí ľudia. Teda, pokiaľ im práve niečo nesadne na nos.

Krvná skupina AB

Áno, v tejto krvnej skupine sa zlievajú dokopy vlastnosti tak kichomenov, ako aj jikochov. Práve preto sú to zväčša komplikované osobnosti. Pochopiť ich a ich konanie dá riadne zabrať nielen im samotným, ale aj okoliu. V Japonsku týchto ľudí nazývajú „kawarimono“ a ide zhruba o 4 % populácie. Našťastie, u tejto skupiny prevládajú vlastnosti skupiny A, čiže sú veľmi obľúbení. Sú síce ťažko čitateľní, no za to sú spoločenskí, zdvorilí a sú to doslova rodení diplomati. Aj pre mix týchto krvných skupín platí, že sú oveľa zdržanlivejší a môžu pôsobiť chladne, ba až tajomne. Sú to však pohoďáci a navyše často veľmi talentovaní. V spoločnosti dokážu na seba strhnúť pozornosť, preto by sme im mohli prepáčiť, že sú občas zábudliví a lietajú hlavou v oblakoch.

Krvná skupina 0

Rakkanshugi je označenie pre ľudí narodených s krvnou skupinou 0. Sú to rodení vodcovia. Extroverti, ktorí sú nesmierne odolní. Majú v sebe pokoj, no zároveň dokážu jasne hovoriť o svojich predstavách a potrebách. Majú sociálne cítenie, sú veľmi intuitívni a emocionálni. Zároveň vám na nich bude imponovať ich cieľavedomosť, ctižiadostivosť a v neposlednom rade loajalita. No niekedy sú až takí ambiciózni, že to na ostatných pôsobí arogantne. Idú si asertívne za svojím cieľom. Sú to však mierumilovní ľudia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:27