Ilustračné fotoPixabay
StoryEditor

MANUÁL: Ako si správne vybrať rúž?

30.01.2018, 15:28
Krása a móda
Rúž by nemal chýbať v žiadnej kozmetickej taštičke. Táto úžasná ženská zbraň dokáže urobiť zázraky.

Namaľovať si pery je asi ten najrýchlejší spôsob, ako byť okamžite krásna. Avšak, v obrovskom výbere farieb a odtieňov, môže byť veľmi náročné vybrať ten správny. Nenechajte sa od nákupu odradiť. Stačí, ak sa pri výbere budete riadiť jednoduchými pravidlami.

1. Myslíte si, že červená nie je pre vás? Na to zabudnite, červená svedčí každému! Vtip je v tom, že musíte nájsť správny odtieň. Ak máte svetlú pleť, zvoľte radšej svetlejšie tóny a zabudnite na tie krikľavé. Naopak, tmavé vyberajte, ak je vaša pleť tmavšia.

Svetlý typ

Vám bude svedčať broskyňový, jemný ružový alebo koralový rúž. Ak sú vaše vlasy ryšavé, vyberte si odtieň s nádychom zlatej.

Tmavý typ

Nebojte sa tmavších tónov. Môžete vyskúšať napríklad slivkový, čokoládový alebo višňovo ružový rúž. Svedčať vám bude aj vínový odtieň.

Ak máte farbu pleti niekde medzi, vyskúšajte ružový, malinový alebo univerzálny koralový.

2. Nezabúdajte však ani ma tvar vašich pier, ktorý pri výbere hrá dôležitú úlohu. Pre plné pery sú vhodné matné rúže, tenkým naopak prospievajú svetlé odtiene kombinované s kontúrou. Ak máte veľké plné pery, môžete si dovoliť tmavé odtiene, ktoré ich opticky zužujú. Naopak, pre väčší dojem, zvoľte rúže bez lesku.

3. Rúž vyberajte podľa typu pleti a tvaru pier, avšak aj podľa príležitosti. Na denné nosenie zvoľte odtieň, ktorý sa od farby vašich úst líši maximálne o dva odtiene. Na večer môžeme zvoliť výraznejší, avšak dajte pozor, aby ste nepôsobila vulgárne. Riaďte sa pravidlom: buď výrazné oči alebo pery.

4. Ak nemáte ukážkové biele zuby, vyhýbajte sa krikľavým odtieňom, najmä ružovej alebo oranžovej. Vyberajte radšej odtiene telovej alebo tmavo červenej.

5. S pribúdajúcím vekom voľte krémovejšie odtiene. Tie dodajú vašim perám potrebnú starostlivosť a hydratáciu.

6. V prípade, že si aj tak vyberiete zlý odtieň, nezúfajte. Nechajte si rúž na prípadné experimenty. Vyskúšajte ho zmiešať so svetlejším alebo tmavším odtieňom a vlastná farba je na svete!

7. Ak si budete vyberať výrazný rúž, myslite na to, že priťahujete pozornosť. Pery by nemali byť popraskané ani vysušené. Doprajte im pred nanesením jemnú masáž zubnou kefkou, alebo použite jemný peeling.

Extra tip: Aby rúž vydržal dlho, tak si prvú vrstvu pritlačte do vreckovky a zľahka zapudrujte.

Pre dokonalý vzhľad vyskúšajte tieto rúže!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. apríl 2024 11:06