profimedia
StoryEditor

Stihol im pred smrťou odpustiť? Princ Philip vyčítal Meghan a Harrymu najmä túto vec

16.04.2021, 20:00
Kráľovská rodina
Už v momente, ako sa Harry dozvedel o smrti svojho dedka, bol rozhodnutý letieť naspäť k svojej rodine do Británie. Aký bol však v skutočnosti ich vzťah?

Už od momentu, kedy princ Philip vstúpil do kráľovskej rodiny, rešpektoval svoju povinnosť - a to držať sa pravidiel koruny. Aj keď rôzne historické pramene uvádzajú, že s touto úlohou sa nevysporiadával stále ukážkovo, po boku svojej manželky stal celý svoj život. Rešpektoval nielen jej nariadenia, ale aj protokol, ktorý ho istým spôsobom staval do pozície Alžbetinho tieňa. 

Svoju úlohu bral vážne - možno aj práve preto, že mu dôveroval samotný kráľ Juraj VI., otec kráľovnej Alžbety. Ten už od samého začiatku veril vo Philipove schopnosti chrániť nielen korunu, ale aj jeho dcéru. V tejto svojej úlohe zostával celý svoj život. Pomocnú ruku mal podať aj sestre jeho manželky, princeznej Margaret, ale aj neveste Diane či dokonca aj manželke svojho vnuka, Meghan Markle. Práve Harrymu a americkej herečke sa snažil pomôcť najmä v posledných rokoch života. 

Predtým, než spravili zásadné rozhodnutie a odtrhli sa od kráľovskej rodiny, to bol práve Philip, ktorý sa mal so svojom vnukom dlho rozprávať. Rovnakú oporu ponúkal aj americkej herečke a aj keď sa dvojica rozhodla odpútať od kráľovskej rodiny, snažil sa ich pochopiť. A to napriek tomu, že mal odlišný názor. ,,Vyjadril sa, že je to jeho život,'' prezradil zdroj z Buckinghamského paláca, ktorý dodal, že už od začiatku mal princ pocit, že to nie je správne rozhodnutie - či už pre zem, alebo pre nich. S Harrym zostal v kontakte ešte aj po tom, čo sa mladá rodinka zabývala v Spojených štátoch. Zvykli spolu viesť videorozhovory, aby mal Philip možno vidieť aj svojho pravnuka, Archieho. Napriek tomu sa ich dobré vzťahy naštrbili.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:13