profimedia
StoryEditor

Smutná správa z kráľovského dvora. Princ Philip zomrel

09.04.2021, 13:30
Kráľovská rodina
Informáciu potvrdil aj Buckinghamský palác.

Už začiatkom roka sa stav manžela kráľovnej Alžbety, princa Philipa, začal zhoršovať. Napriek tomu kráľovská rodina vydala stanovisko, že jeho stav je stabilizovaný a princ je v poriadku. V piatok, 9.apríla však vydal Buckinghamský palác smutné stanovisko.

,,Jej veličenstvo kráľovná s hlbokým zármutkom oznamuje smrť jej milovaného manžela, jeho kráľovskej výsosti princa Philipa, vojvodu z Edinburghu. Jeho veličenstvo zomrelo v pokoji dnes ráno na hrade Windsor. Ďalšie oznámenia budú zverejnené v pravý čas. Kráľovská rodina sa pridáva k ľuďom z celé sveta a oplakáva svoju stratu,“ znie oficiálna správa z  Buckinghamského paláca.

Držal sa statočne 

Tak, ako aj kráľovná Alžbeta, aj jej manžel boli dlhé roky známy skvelým zdravotným stavom. Práve kvôli nemu sa dožil nádherného veku 99 rokov. Kráľovská dvojica totiž sa okrem zdravého životného štýlu držala zásady pravidelných zdravotných prehliadok. Jedna z nich odhalila, že princovo zdravie sa začalo približne pred rokom výrazne lámať. Bližšie nešpecifikované kardiologické ochorenie ho síce trápilo dlhé roky, no prejavovať sa začalo najmä v posledných mesiacoch. Po tom, ako skončil v súkromnej nemocnici, sa mnoho ľudí obávalo jeho odchodu, ktorý nakoniec aj tak nastal.. 

Princ Philip poslednýkrát vydýchol v Buckinghamskom paláci obklopený svojimi najbližšími. Oporou do posledného momentu mu bola najmä jeho manželka, kráľovná Alžbeta. Tá bola s ním do posledného okamihu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 05:48