profimedia
StoryEditor

Mohli by sa chváliť luxusom, napriek tomu žijú skromne. Mirka a Roger Federer sú príkladom pokory

07.05.2021, 01:30
Celebrity
Dvojica si svoje súkromie poctivo stráži. Tentokrát však urobili malú výnimku a všetkým dokázali, prečo patria k najkrajším svetovým párom.
Mirka Vavrinec sa narodila na Slovensku. Keď mala dva roky, jej rodičia emigrovali do Švajčiarska, kde vyrastala. Práve to jej možno umožnilo venovať sa tenisu na vyššej úrovni, nikdy to však nebol jej plán alebo plán jej rodičov. Keď mala deväť rokov, otec ju zobral na turnaj, kde sa jej podarilo stretnúť s Martinou Navrátilovou. Samotná bohyňa tenisu jej totiž odporučila, že by mala tento šport skúsiť, nakoľko má atletickú postavu.
Rodičia na odporúčanie športovkyne dali a Mirka sa naozaj pustila do tenisu. V časoch, keď bola pomerne úspešná a dokonca sa nachádzala na 76.mieste vo svetovom rebríčku, však utržila zranenie. V časoch, keď si tak od športu dávala menšiu pauzu a zotavovala sa, sa stala súčasťou tímu Rogera Federera. Netrvalo dlho a dvojica sa spolu dala dokopy. Od roku 2009 sú manželmi a rodičmi dvoch párov dvojičiek. 

Známy tenista sa netají tým, že za jeho úspechy, ktorých je nepochybne veľa, môže práve jeho manželka Mirka. Slovenka totiž musela obetovať mnoho vecí, no napriek tomu mu to nikdy nevyčítala. Jednou z nich bolo rozlúčenie sa s kariérou úspešnej športovkyne. „Radšej som pomáhala Rogerovi dosiahnuť jeho úspechy. Obetovala moju kariéru v prospech jeho. Keby som si v minulosti vybrala tenis, zrejme by sme sa tak často nevídavali a boli by sme nešťastní, čo by eventuálne mohlo vyústiť do rozchodu,“ priznala zahraničným médiám hrdá manželka. Ich manželstvo patrí nepochybne k tým ukážkovým - do dnešného dňa si totiž neprešli žiadnym mediálnym či iným škandálom a svoje súkromie si strážia.
Čo je však najdôležitejšie, napriek tomu, že vlastnia obrovské majetky (pozn. redaktora, Roger ako tenisová jednotka zarobil milióny eur) na verejnosti sa nepretŕčajú a luxus pre nich nie je natoľko podstatný, aby sa nim prezentovali. Na ulici by ste ich od bežných ľudí rozoznali len ťažko - a práve to je na dvojici mimoriadne krásne, čo myslíte? 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mirka Federer Fans (@mirkafedererfan)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:09