shutterstock.com
StoryEditor

Princezná Diana a vojvodkyňa Kate. Neuveríte, čo všetko ich spája!

29.07.2020, 12:45
Celebrity
Ťažká je hlava, ktorá nesie korunu a realitu tejto ťažoby pozná nielen vojvodkyňa Kate, manželka princa Williama, ale vyskúšala si ju aj jeho matka, princezná Diana, ktorej sa zrejme stala osudnou.

Keď sa Kate Middleton vydávala za svojho vysnívaného princa, bolo viac než jasné, že sa porovnaniu so svojou nebohou svokrou nevyhne. Princezná Diana sa počas života zapísala do mnohých sŕdc a jej pamiatka sa stala natoľko žiarivou, že vyrovnať sa jej sa mohlo zdať priam nemožné, minimálne pre nás bežných smrteľníkov. Pre Kate to však až také náročné nie je, najmä keď si uvedomíme, koľko toho majú spoločné.

Nie je žiadnym tajomstvom, že pre Dianu boli jej chlapci všetkým. Napriek tomu, že sa musela držať striktných pravidiel a zvládať náročné povinnosti, robila princezná všetko, čo bolo v jej silách, aby mali William a Harry čo najnormálnejšie detstvo.

​Podobne ako jej svokra aj Kate rozumie, aká dôležitá je pre jej deti normálna výchova. Snaží sa, aby George, Charlotte i malý Luis prežívali rovnaké starosti i radosti ako ich rovesníci a zahŕňa ich materinskou láskou.

Kate a Dianu spája aj skutočnosť, že v žilách im nekoluje kráľovská krv a aj keď by mnohí mohli namietať, že to je nevýhoda, opak je pravdou. Aj keď Diana pochádza z aristokratickej rodiny a Middletonovci nemajú hlboko do vrecka, ani jedna z nich nevyrastala v prostredí typickom pre kráľovskú rodinu, a tak mali možnosť zažiť ako funguje reálny svet.

​Hoci sa princezná snažila, aby jej rodina mala čo najnormálnejší život, Diana rozumela svojim povinnostiam voči verejnosti, a preto blízko spolupracovala s médiami. Novinárom vždy dala, čo potrebovali, aby mohla pokračovať v bežnom živote. Túto vlastnosť „zdedila“ aj jej nevesta Kate. Vojvodkyňa sa zvykne pravidelne podeliť s fotografiami rodiny či detailmi z dôležitých udalostí, aby sa vyhla zbytočným klebetám a špekuláciám. Práve v tejto súvislosti sa Kate naučila vo svoj prospech využívať módu rovnako, ako to svojho času robievala Diana. Tá vždy robila múdre rozhodnutia, pokiaľ išlo o oblečenie a jej nevesta sa nenecháva zahanbiť. Kto by nezbožňoval budúcu kráľovnú, ktorá je taká skromná, že nakupuje šaty v tom istom obchode ako jej poddaní.

Dámy spája aj ich ochota pomáhať a láskavé srdce. Princezná svoj život zasvätila pomoci menej šťastným a do úmoru spolupracovala s organizáciami a charitami, ktoré podporovali ľudí bez domova či tých nakazených vírusom AIDS. Aj v tomto smere ide Kate vo svokriných šľapajach. Utrpenie iných jej vonkoncom nie je ľahostajné a pomáha všade, kde sa dá.

​Tieto príjemné a milé dámy si však vedia občas dupnúť, a to aj vtedy, pokiaľ ide o kráľovnú. Diana to na vkus svojej kráľovskej svokry z času na čas vraj prehnala, ale svojej neveste tak vydláždila cestu pre malé víťazstvá. Ani Kate sa občas neriadi protokolom, na ktorý si Alžbeta mimoriadne potrpí. Napríklad vianočné sviatky zvykne striedavo tráviť so svojimi blízkymi, a nie s kráľovskou rodinou, ako by mala.

Princezná Diana a jej nevesta majú toho spoločného celkom dosť. V hĺbke duše sú láskavé, inteligentné a hlavne zábavné ženy, no je medzi nimi jeden zásadný rozdiel. Zatiaľ čo Dianine manželstvo bolo prinajmenšom turbulentné, Kate má po boku muža, ktorý ju z celého srdca miluje a my veríme, že táto láska ju ochráni od všetkého zlého!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 01:16