shutterstock.com
StoryEditor

Obľúbený herec George Clooney mal cestu za slávou naozaj naročnú

11.06.2020, 16:00
Celebrity
Vzhľadom i vystupovaním pripomína herecké idoly minulého storočia. Napriek tomu bola jeho cesta na filmové plátno dlhá a tŕnistá.

Rodák z amerického Kentucky je synom novinára, ktorý mal v televízii svoju vlastnú šou. Od detstva bol preto Georgovi svet šoubiznisu blízky, v piatich rokoch si dokonca v otcovej relácii zahral škriatka. Neskôr však mal jeho otec menej práce a rodina sa sťahovala z miesta na miesto. Žili v lacných penziónoch a George striedal školy. Skvele mu išiel šport, hlavne bejzbal, ktorému sa chcel venovať profesionálne. Skúsil aj novinárčinu, ale napokon sa rozhodol pre herectvo. V 80. rokoch pričuchol k drogám a Hollywood ho zomlel. Našťastie sa včas spamätal a dnes je prototypom muža, ktorý zreje do skutočnej elegancie.

Hon na ženícha
Hoci bol George vždy príťažlivý a šarmantný, v Hollywoode spočiatku dlho účinkoval v reklamách, druhoradých seriáloch a filmoch. Po trpkom rozchode s Kelly Preston (neskoršou manželkou Johna Travoltu) mu zostalo vo výchove prasiatko, ktoré s ním žilo 18 rokov. Clooney sa potom na dlhý čas stal zarytým starým mládencom. Jeho posteľou síce prešiel pekný rad žien, o ruku však žiadnu nežiadal. Herečka Renée Zellweger dokonca pred jeho domom kempovala, aby ho získala späť. Napokon ho v roku 2014 do chomúta navliekla pôvabná právnička libanonského pôvodu Amal (42).
Clooney však nie je len veľkým zvodcom, angažuje sa aj na politickom a mierovom poli. Tajomník OSN ho dokonca menoval za posla mieru.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:36