shutterstock
StoryEditor

Z ikonického filmu ju poznáme všetci. Ako však vyzerala herečka z Titanicu v mladosti?

26.05.2020, 17:00
Celebrity
Gloria Stuartová, ktorá stvárnila staršiu verziu Rose v Titanicu, bola považovaná za jednu z najkrajších žien šoubiznisu. Známa však bola aj pre svoj intelekt a zmysel preti umenie.

Americká herečka sa začala venovať umeniu hneď po vysokej škole. Okrem divadla inklinovala aj k výtvarnému umeniu a tvorivému písaniu. Herectvo však bolo jej najsilnejšou stránkou. Už po niekoľkých divadelných predstaveniach v Kalifornii sa jej tak podarilo podpísať zmluvu s filmovým nakladateľstvom a o pár rokov nato sa stala vychýrenou hviezdou.

V časoch svojej najväčšej slávy sa však rozhodla z Hollywoodu stiahnuť. Namiesto účinkovania vo filmoch a divadelných predstaveniach sa uchýlila k písaniu vlastných kníh a obrazov. Počas vojny sa dokonca stala aktivistkou, ktorá veľmi rázne vyjadrovala nesúhlas s nacistami. 

Až v pokročilejšom veku sa opäť rozhodla vrátiť na filmové plátna. Jej najznámejšou úlohou bolo stvárnenie staršej hrdinky Rose, ktorá rozprávala príbeh o nešťastnej láske. Za túto rolu bola Gloria nominovaná na Oscara v kategórii za najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe. Stala sa tak historicky najstaršou nominovanou ženou.

Pred 15-timi rokmi Glorii diagnostikovali rakovinu pľúc. Napriek tomu sa jej podarilo bojovať neuveriteľných 6 rokov. Charizmatická herečka si tak stihla ešte sfúknuť 100-tú sviečku na narodeninovej torte. Od jej smrti ubehlo už síce takmer 9 rokov, no kvôli jej tvorivej duši zanechala na tomto svete výraznú stopu. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#gloriastuart #titanic #bestmovie #thebest #movie

Príspevok, ktorý zdieľa Vicente Duarte ??‍♂️ YOGA ?? (@vicente_duarte),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Gloria Stuart #gloriastuart #oldhollywood #classichollywood

Príspevok, ktorý zdieľa Divas Old Hollywood (@divasoldhollywood),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#gloriastuart

Príspevok, ktorý zdieľa Dan Kohn (@retro_cinema_and_culture),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#gloriastuart

Príspevok, ktorý zdieľa Dan Kohn (@retro_cinema_and_culture),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 21:20