shutterstock
StoryEditor

Vážne chorý Riško sa dočká záchrany. Hokejista Zdeno Chára mu vybavuje špičkových lekárov

22.02.2020, 16:05
Celebrity
Jeden z našich najúspešnejších a najvyšších športovcov tentokrát ukázal veľkosť svojho srdca.

Príbeh malého bojovníka Riška, ktorý trpí najťažšou formou spinálnej svalovej atrofie SMA1, pozná hádam celé Slovensko. Na to, aby bol chlapčekovi podaný liek, ktorý mu zachráni život, sa zbierali ľudia zo všetkých kútov krajiny. Liek Zolgensma je totiž najdrahším liekom na svete a aby dokázal ochorenie vyliečiť, je potrebné, aby bol podaný dieťaťu do druhého roku života.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Náš malý hrdina ❤️??‍♂️?

Príspevok, ktorý zdieľa Riško (@riskosma1),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#tbt Júl 2019

Príspevok, ktorý zdieľa Riško (@riskosma1),

Do zbierky sa zapojilo aj niekoľko slovenských osobností, vrátane hokejistu Zdena Cháru, ktorý už dlhý čas pôsobí v zámorí. Okrem toho sa však snaží rodičom pomôcť aj inou cestou - v Bostone, za ktorý hrá, totiž vybavuje odborníkov, ktorí môžu zákrok vykonať. Celá záležitosť je nákladná, no nášmu športovcovi sa podarilo zmobilizovať aj svojich spoluhráčov.

Dva milióny eur, ktoré je potrebné len na zakúpenie lieku, sa Riškovi podarilo vyzbierať celkom tesne - približne mesiac pred jeho druhými narodeninami. Teraz je potrebné, aby sa rodina dostala do Spojených štátov a pripravila chlapčeka na zákrok, ktorý mu zachráni život. Držíme prsty!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 13:57