Tento typ chôdze musíte vyskúšať.archív
StoryEditor

Posilníte si svalstvo, podporíte pevnejšie zdravie a spálite kalórie: Vyskúšajte tento štýl chôdze

24.04.2024, 11:00
Zdravie

Nebaví vás dvíhať činky v posilňovni, cvičiť pri videách na zemi pred televízorom alebo behať? V tom prípade by ste mali vyskúšať nižšie spomínaný štýl chôdze. Nielenže vďaka nemu posilníte svalstvo, ale podporíte pevnejšie zdravie a predovšetkým spálite kalórie. Pozrite sa, o aký typ chôdze ide.

Denne by ste mali prejsť minimálne 10 000 krokov, aby ste posilnili imunitu, predĺžili si život a udržali telo v pohybe. Ak vás však klasická chôdza nebaví, zoberte si na pomoc paličky a vyskúšajte nordic walking. Okrem toho, že je táto chôdza nenáročná, rovnako tak je aj účinná, vhodná pre kohokoľvek a v akomkoľvek veku. Pozrite sa, aké ďalšie benefity ponúka.

Lepšia nálada a menšie číslo na váhe

Na rozdiel od klasickej chôdze môžete pri nordic walkingu spáliť veľké množstvo kalórii a urýchliť tak proces chudnutia. Dôvodom je najmä fakt, že pri nej zapájate hornú aj dolnú časť tela, vďaka čomu posilňujete svalstvo, nezaťažujete kĺby a budujete väčšiu vytrvalosť. Okrem toho je tento štýl chôdze skvelý pre zdravie vášho srdca, ciev a krvný tlak. Nordic walking však ponúka aj benefity pre psychické zdravie. Nielenže sa vďaka nej môžete zbaviť stresu, napätia a úzkosti, ale podporíte dobrú náladu a zlepšíte si spánok. Zaujali vás účinky nordic walkingu? Naučte sa správnu techniku a začnite s ňou už dnes.

Chôdza je nenáročná 

Túžite po štíhlej a vypracovanej postave? Praktizujte nordic walking tri až štyrikrát týždenne približne 45 minút a z prvých výsledkov sa môžete tešiť už po pár týždňoch. Čo sa týka techniky, tento štýl chôdze je nenáročný, no je potrebné dodržiavať niekoľko pravidiel. Pohybovať s rukami a nohami by ste mali striedavo, a teda pravá ruka s ľavou nohou, ľavá ruka s pravou nohou. Palice majte vo výške rúk, ktoré sú skrčené v lakťoch a nezapichujte ich pred seba alebo mierne od seba. Snažte sa, aby boli vaše kroky krátke, no dynamické a rýchle. Nezabudnite na správne dýchanie a nebojte sa prekonávať svoje limity. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 11:01