Takto si môžete zlepšiť náladu.dreamstime
StoryEditor

Ste smutné, nahnevané či v strese? Prezradíme vám, ako si zlepšíte náladu za pár minút

18.05.2024, 17:00
Životný štýl

Nahnevala vás kolegyňa v práci, ste smutné, pretože vám chýba niekto z blízkych alebo pociťujete stres z návalu povinností? V takýchto prípadoch je dobré poznať triky, vďaka ktorým si zlepšíte náladu už za pár minút. Pozrite sa, ako sa čo najrýchlejšie zbavíte negatívnych emócii

Je normálne, že občas pociťujete negatívne emócie, ako je napríklad hnev, nervozita či smútok. Ak nimi však nechcete trpieť po zvyšok dňa, mali by ste sa ich čo najrýchlejšie zbaviť. Keď vás niečo rozhnevá, vyskúšajte jeden z nižšie spomínaných trikov a verte, že sa čo chvíľa budete cítiť omnoho lepšie.

Jednoduchá technika s dychom

Hneváte sa, pretože partner zabudol kúpiť chlieb v obchode alebo deti urobili neporiadok v izbe? Sadnite si a začnite sa zhlboka dýchať. Nadychujte sa a vydychujte dovtedy, dokedy nepocítite úľavu. Takýmto spôsobom odstránite z tela napätie a ukľudníte emócie.

Zoberte si papier a pero

Častokrát sa stáva, že sa nahneváte pre zbytočnosť, no spôsobíte konflikt, pri ktorom poviete niečo, čo v konečnom dôsledku napokon oľutujete. Aby sa nič podobné v budúcnosti nestalo, v návale emócii odíďte z miestnosti a zoberte si do ruky pero s papierom. Napíšte naň všetky dobré veci, ktoré sa za poslednú dobu stali a prečítajte si ich nahlas. Verte, že sa vaša nálada okamžite zmení.

Hýbte sa

Náladu si môžete zlepšiť aj pohybom. Či už si pôjdete zabehnúť, bicyklovať sa alebo na turistiku, nielenže zrelaxujete a urobíte pre svoje telo niečo dobré, ale zabudnete na všetky starosti či problémy. Vyskúšať môžete aj jógu alebo krátku prechádzku, ktorá vám pomôže utriediť si myšlienky a čerstvý vzduch vám dodá energiu.

Pomôžu aj sladkosti

Síce sa hovorí, že emócie by ste nemali zajedať, ak si v hneve dáte niečo sladké, okamžite pocítite úľavu. Aby ste však nepribrali, namiesto čokolády siahnite po sladkom ovocí, domácom koláčiku či ďatľoch.

Meditujte

Ak sa vám nechce hýbať alebo nemáte po ruke nič sladké, môžete vyskúšať meditáciu. Tá vás okamžite zbaví hnevu, pomôže vám vyriešiť problém a upokojíte napätie v tele.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. jún 2024 10:46