Udržte si aj po sviatkoch štíhle bruško.dreamstime
StoryEditor

Štíhla aj v novom roku: Vďaka tomuto tréningu si bruško udržíte vo forme aj počas sviatkov

27.12.2023, 17:00
Životný štýl

Vianočné sviatky nedajú zabrať len vašej peňaženke či psychickému zdraviu, ale aj postave. Kvôli šalátu či koláčikom tak v tomto období môžete pribrať aj niekoľko kilogramov. Aby ste si udržali štíhle bruško aj po novom roku a nemuseli si dávať predsavzatia, pripravili sme si pre vás tréning, ktorý zaručí štíhlu líniu.

Sklápačky

Ľahnite si na zem a nohy vystrite rovno na podlahu. Ruky si dajte nad hlavu a pomocou telesného jadra ich zdvihnite k nohám tak. S rukami však dvíhajte aj nohy tak, aby vaše telo vytvorilo tvar písmena V. Napokon spustite chrbát do východiskovej polohy. Cvik vykonávajte v troch sériách po 10 opakovaní.

Šikmé brušáky

Brušáky sú jedným z najobľúbenejších cvikov na brucho. Tieto sú však trochu iné, pretože ich robíte na šikmo, čím zapájate najmä bočné brušné svaly. Ľahnite si na bok, nohy majte mierne zohnuté v kolenách. Dlaňami sa chyťte za ušami a začnite dvíhať hornú časť tela tak, že sa trupom budete otáčať na ľavú stranu, kedy pravý lakeť smeruje k ľavému kolenu. V tejto polohe zadržte brušné svaly minimálne dve sekundy a s výdychom sa spustite na zem. Po opakovaniach urobte cvik aj na druhú stranu. Šikmé brušáky vykonávajte v dvoch až troch sériách po 15 opakovaní.

Bočný plank

Posledným cvikom je bočný plank, ktorým precvičíte šikmé brušné svaly a boky. Bokom tela sa položte na predlaktie a chodidlá dajte na seba. Pohyb začínate tak, že s nádychom spustíte bok smerom k zemi a výdychom sa vraciate do počiatočnej polohy, kde bok napnete. Po opakovaniach zopakujte cvik aj na druhú stranu. Vykonávajte ho v troch sériách po 12 opakovaní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. máj 2024 10:34