Tieto známe osobnosti sa museli popasovať s nepriazňou osudu.archiv
StoryEditor

Život s hendikepovaným dieťaťom nie je vždy jednoduchý: Tieto známe osobnosti to však zvládajú bravúrne

14.04.2024, 19:00
Celebrity

Predtým, než dieťa uzrie svetlo sveta si prajete jediné a to, aby bolo zdravé. Bohužiaľ, nie na každého sa v takýchto chvíľach obráti šťastie. Jasným príkladom sú nižšie spomínané známe osobnosti, ktoré sa museli vyrovnať s osudom a naučiť sa žiť s hendikepovaným dieťaťom. Pozrite sa, ako bravúrne to zvládajú.

Pre svoje deti by sme spravili čokoľvek, a to aj v prípade, že sa narodili s nejakým hendikepom. Síce je život s postihnutými deťmi občas náročný a namáhavý, nič to nemení na tom, že by sme im dali aj modré z neba. Práve s takýmto údelom osudu sa musia deň čo deň vyrovnávať slovenské či zahraničné známe osobnosti. Pozrite sa, ako to zvládajú.

Mahulena Bočanová

Česká herečka Mahulena Bočanová má dcéru Marine s vývinovou poruchou známou ako autizmus. Mahulena priznáva, že nie je jednoduché žiť s hendikepovaným dieťaťom, no dcére by dopriala čokoľvek, a preto sa snaží, aby boli obe šťastné a spokojné. „Autisti sú ako zebry, sú ich stotisíce a každý je úplne iný. Recept na šťastný život s autistom neexistuje. Každý vyžaduje individuálny prístup. Cesta k vzájomnému pochopeniu našich a ich svetov je zložitá,“ napísala Mahulena na sociálnych sieťach. Keďže sa nebojí rozprávať o svojich radostiach a trápeniach ani na verejnosti, je inšpiráciu pre mnohých ľudí s podobným osudom.

Mia Farrow

Úspešná herečka Mia Farrow sa pred niekoľkými rokmi rozhodla, že aj pri svojich štyroch deťoch otvorí svoju náruč ďalším deťom, ktorých trápi nejaký hendikep a potrebujú dennodennú starostlivosť. S desiatich adoptovaných detí majú štyri vážne diagnózy, ako je napríklad detská mozgová obrana, problémy so srdcom či slepota.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:09