StoryEditor

Scarlett Johansson: Baví ma byť superhrdinkou pre dievčatá

01.04.2014, 14:02
Celebrity
Autor:
iDnes
Prečítajte si rozhovor s herečkou Scarlett Johansson k pokračovaniu hitu Captain America, ktorý ide do kín vo štvrtok.

Dvadsaťdeväťročná Scarlett Johansson je popri Robertovi Redfordovi a Samuelovi L. Jacksonovi jednoznačne najväčšou hereckou hviezdou pokračovania filmu Captain America. V druhom filme podľa slávnej komiksovej série vydavateľstva Marvel hrá agentku Natašu nazvanú Black Widow zo supertajnej organizácie S.H.I.E.L.D. Komiksový vesmír Marvelu nie je pre Johansson ničím novým, ako Black Widow sa objavila už v úspešnom filme Avengers či v druhom Iron Manovi. Na londýnskej premiére filmu nám prezradila, že na neohrozenej postave ženy v čiernom sa jej páči, ako sa stáva vysnívanou hrdinkou malých fanúšičiek.


Na rozhovor prišla s viac ako polhodinovým oneskorením. "To je normálne, naposledy dorazila na tlačovku o hodinu neskôr len preto, že nemala dostatočne natočenú kudrlinku," šepká mi pri stole jedovato talianska kolegyňa. Ostatní zase zmieňujú, že ju usporiadatelia dávajú do páru s urasteným hercom Chrisom Evansom (predstaviteľom titulnej úlohy) nielen preto, že sa poznajú viac ako desať rokov, ale hlavne aby sa za neho vraj málovravná herečka mohla schovať. Údajne najkrajšia žena sveta však pred nás nastupuje sebavedome a uvoľnene a na otázky odpovedá tak, že sa Evans dostane sotva k piatim vetám.




Aké to bolo po rokoch znovu pracovať s hercom Robertom Redfordom?
Bolo skvelé s ním konečne hovoriť ako dospelý s dospelým. A bol úplne rovnaký, ako som si ho pamätala. Veľmi dlho sme sa nevideli, takže sme si mali dosť čo povedať. Vypytoval sa, ale tiež mi rozprával o svojich divadelných aktivitách. Je to proste úžasný muž. Každý na pľaci bol rád, že sa s ním mohol stretnúť.

Vo filme stvárňujete superhrdinku, čo nie je úplne obvyklé. Bola postava Black Widow veľa náročná na prípravu?
Veľa som spolupracovala s našimi kaskadérmi. Ich tím nás pri práci podporoval a zdvíhal nám pri náročných scénach sebadôveru. V akčných scénach rada robím maximum, čo dokážem. Stojí to nejaké tie modriny, ale je to lepšie ako od všetkého hneď dať ruky preč a nechať to na kaskadéra.

Marvelovský svet má značne silnú základňu fanúšikov. Zaznamenala ste z ich strany aj nejaké nezvyklé reakcie?
Musím povedať, že nič neobvyklé, čo ma celkom prekvapuje. Videla som nejaké ženy v kostýmoch, práve ten môj sa totiž dá celkom ľahko napodobniť. Páči sa mi v tom ten ženský aspekt fanúšičiek. No a deti sú samozrejme skvelé. Dcéry mojich kamarátov sa teraz hrajú na superhrdinku, ktorá si s každým poradí a môže sa smelo merať s chlapcami. Je to pre nich pekná postava.



Herci skôr nebývali nadšení z pokračovania úspešných filmov. Teraz sme však v čase, keď sa do svojich rolí vracajú skoro každý rok. Nedá sa práca na marvelovskej sérii pomaly prirovnať k natáčaniu nejakého televízneho seriálu?
Nikdy som televízny seriál nerobila, takže to asi nemôžem úplne porovnať. Čo sa týka časovej náročnosti, je to asi trochu podobné, točí sa okolo piatich mesiacov. Milujem seriály, ale ako herec u nich asi nikdy neviete, či sa v ďalšej sérii vrátite. Dosť totiž záleží na reakcii publika, ale pri sérii Avengers na nás nikto netlačí. Ľudia totiž tie komiksové príbehy poznajú naspamäť, takže neriešia, či je dobre, že sa táto postava dala dokopy s týmto alebo či mala alebo nemala urobiť to či ono.

(Obsluha medzitým postaví pred Scarlett karafu s paradajkovým džúsom. "Ó, ďakujem. To nie je Bloody Mary," uisťuje nás. "A alebo áno?!" Povie hlasno za seba cez hlavu Chrisa Evansa. Ten sa nad zložením nápoja dosť uškiera. Herečka potom pokračuje.)

Veľmi zaujímavou vecou je to, že sa musíte vyrovnať s vývojom svojej postavy. Neustrnúť, udržiavať ju živú a zároveň nestratiť to, čo na nej fanúšikovia milujú. Je to výzva, nič také som predtým nerobila.



(Prefíkaná a úlisná Čierna vdova je pravým opakom čestného a trochu naivného Kapitána Amerika, ktorý sa prebudil po 70 rokoch spánku, trochu bojuje s modernou technikou a vôbec tým, ako sa svet zmenil. Práve oni však musia teraz spojiť sily a čeliť súperovi vo svojich radoch, ktorý zosnoval medzinárodné sprisahanie.)

Veríte v konšpiračné teórie?
Konšpiračné teórie? No, môj brat je veľký konšpirátor, už sme sa kvôli tomu párkrát pohádali. Ja sa držím viac nohami na zemi.

A Black Widow bude mať možno samostatný film. Čo na to hovoríte?
Tieto filmy sa veľmi riadi podľa fanúšikov. Takže keď verejnosť niečo žiada, Marvel o tom uvažuje. Dokonca už sú k tomu nejaké materiály, ale nikdy neviete. Bolo by lákavé mať film venovaný iba superhrdinke, teda postave, ktorá by sa len nesnažila vyzerať za každej situácie sexi, ale išlo by jej aj o niečo viac.

(Scarlett Johansson popri hraní stíha aj kariéru speváčky, vydala napríklad album prerábok kultového pesničkára Toma Waitsa. Teraz očakáva narodenie prvého potomka, a potom by sa rada vrhla na réžiu, k čomu smeruje naša posledná otázka.)
   
Plánujete si vyskúšať réžii, kedy a čo to bude?
Bude to adaptácia prvej novely Trumana Capota Summer Crossing a začneme budúcu jar.

(Po Scarlett zostala na stole len nedopitá "Bloody Mary" a citrón. Ten okamžite zaujal ďalšieho prichádzajúceho, herca Anthonyho Mackieho (predstaviteľa filmového Falcona), ktorý sa nás pred jeho vymačkaním do čaju radšej v žarte pýta, či ho Scarlett nedajbože neoblizovala.)

Tomáš Šťástka, idnes.cz

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 04:17