Mačky sú tajuplné, pôvabné, veľmi prítulné a prinášajú svojim majiteľom radosť.dreamstime
StoryEditor

Mýtus menom mačka: Čo by ste sa mohli OD NICH NAUČIŤ?

05.04.2024, 12:46
Životný štýl

Sú tajuplné, pôvabné, veľmi prítulné a prinášajú svojim majiteľom radosť. No nielen to – prezradíme vám, čo by ste sa mohli OD NICH NAUČIŤ.

Dokážu chorému určiť diagnózu?

Podľa odborníkov na bioenergetiku mačka dokáže vycítiť, s čím má jej majiteľ problém. Mačka si na postihnuté miesto ľahne, pradie, svojím teplom ho zahrieva a bolesť tak ustupuje. Ak je situácia vážna, dokáže na chorom človeku ležať aj niekoľko hodín.

Ak si často líha na hlavu majiteľa, znamená to, že má buď problémy so zvýšeným tlakom, alebo trpí na bolesti hlavy. Líhanie na ľavé rameno alebo lopatku značí problémy so srdcom. Ak si ľahne na chrbát, cíti problémy s obličkami. A na nohy v prípade nízkeho tlaku alebo častého prechladnutia.

Čo všetko sa od nich môžeme naučiť?

Trénovanie trpezlivosti Mačka vydrží byť dlho na postriežke a potom sa zmocní svojej koristi. Čo z toho vyplýva? Dajte splneniu svojich predsavzatí čas. Kto napríklad chce schudnúť, nemusí to predsa docieliť za týždeň.

Vyváženosť

Mačka najprv leží na gauči, potom začne vyvádzať a opäť sa upokojí a podriemkava. Znamená to, že v živote potrebujeme rovnováhu medzi vydávaním síl a uvoľnením sa.

Užívanie si Mačky si urobia prestávku, pradú alebo sa umývajú. Vypnúť je dôležité. Doprajte si relax aj vy – v podobe kúpeľa alebo meditácie.

Vedeli ste, že...

... mačka dokáže predĺžiť život svojho majiteľa

Podľa štatistík chodia milovníci mačiek k lekárovi až 5-krát menej ako tí, čo mačku nevlastnia, a žijú v priemere o desať rokov dlhšie. Majiteľom mačiek namerali výrazne nižšiu hladinu cholesterolu a lepší krvný tlak.

Mačacie pradenie má frekvenciu asi 4 - 16 Hz a ak ho počúvate pravidelne každý deň, má to pozitívny vplyv na vašu imunitu. Podľa odborníkov ich pradenie urýchľuje hojenie rán a rast a spevňovanie kostí.

Treba sa báť divých mačiek?

Nie. Európska mačka divá je síce naozaj divoké zviera, ale je veľmi múdra, skôr samotárka a drží sa čo najďalej od ľudí. Tomu sa nemožno čudovať, pretože bola až do polovice 20. storočia lovená ako škodlivá zver a bola takmer vyhubená. Našťastie však tento druh prežil. Mačky divé sú zavalitejšie a mohutnejšie ako mačky domáce. Ich chvost je hrubší, na konci zaguľatený, oči má posadené ďalej od seba. Skrotiť sa nedá.

Čarodejnica

V stredoveku bola rozšírená povera, že čarodejnice na seba berú podobu mačky.

Odkiaľ pochádzajú?

Mačku uctievali už 3 000 rokov pred n.l. v Egypte. Podobu mačky niesla egyptská bohyňa lásky, plodnosti a ženskosti Bastet.

Dobre vidí

Vďaka výbornému zraku, teda špeciálne vybaveným očiam, tejto malej šelme žiadna korisť neunikne.

Spiaca

Spánku venujú až 16 hodín denne. Údajne si tak cez deň šetria energiu, ktorú potrebujú v noci na lov.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 10:07