Želatína v sebe ukrýva mnoho benefitov.dreamstime
StoryEditor

Želatína nie je skvelá len pre vaše kosti: Pomôže aj pri týchto zdravotných problémoch aj s estetikou na tvári

02.03.2024, 07:00
Zdravie

Želatínu môžete poznať z niektorých druhov koláčov či gumených medvedíkov. Vedeli ste o tom, že táto bielkovina nie je skvelá len pre vaše kosti či kĺby? Pomôcť vám totiž môže aj pri ďalších zdravotných problémoch. Pozrite sa, aké všemožné liečivé účinky v sebe ukrýva.

Želatína je bielkovina a jedna z foriem kolagénu, vďaka čomu je považovaná za superpotravinu, Okrem toho v sebe ukrýva aj ďalšie látky, ktoré sú skvelé pre vás organizmus. Známa je najmä pre svoje účinky na kosti či kĺby, no pochváliť sa môže aj ďalšími schopnosťami. Pozrite sa, prečo sa oplatí konzumovať želatínu častejšie.

Kosti sa vám poďakujú

Ako sme spomínali, želatína je známa najmä pre svoje liečivé schopnosti na kĺby a kosti. Vďaka proteínom a dôležitým minerálom totiž dokáže zabrániť vzniku osteoporózy, rednutia kostí a predovšetkým udržuje kĺby pružné či pohyblivé. Rovnako tak vás ochráni pred reumou a pomôže pri regenerácii svalstva po ťažkom tréningu.

Na imunitu či chudnutie

Ak vás bude trápiť chrípka, vírus či infekcia, naservírujte si želatínu, ktorá obsahuje množstvo telu prospešných aminokyselín, vďaka ktorým posilňuje imunitu a zlepšuje obranyschopnosť organizmu. Okrem toho je účinná aj pri chudnutí. Nielenže zníži chuť do jedla, ale budete vďaka nej dlhšie sýte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 17:15