Zaraďte teff do svojho jedálnička.dreamstime
StoryEditor

Poznáte teff? Pomôže vás s budovaním imunity, chudnutím a spaľovaním tukov

12.10.2023, 14:00
Zdravie

Pestrý jedálniček bohatý na suroviny, ktoré sú nie len chutné, ale aj zdravé je základ úspechu, ak sa snažíte zdravo žiť. Experimentuje, skúšajte nové jedlá a dajte šancu aj potravinám, o ktorých ste doteraz toho veľa nepočuli. Teff určite patrí medzi ne. Bezlepková obilnina si zaručene vďaka svojej chuti a tiež zdravotným benefitom zaslúži stále miesto vo vašom jedálničku.

Zdravé kostí

Mangán a vápnik, ktorého v teffe nie je zanedbateľné množstvo vplýva na zdravie vašich kostí. Ak budete pravidelne konzumovať potraviny bohaté na tieto zložky, nebudete v budúcnosti musieť bojovať s ochoreniami, akými je napríklad osteoporóza.

Imunita

Dôležitou látkou, ktorá sa v teffe nachádza je aj tiamín. Okrem iného vplýva aj na trávenie a tým spojené lepšie vstrebávanie živín, z ktorých následne organizmus ťaží a buduje si obranyschopnosť. Na budovaní imunity sa však samozrejme podieľajú aj spomínané vitamíny. Minerály, ako napríklad železo, ktorého v teffe nie je práve zanedbateľné množstvo pomáha zase pri tvorbe hemoglobínu. Teff by ste teda mali jesť aj v prípade, že ste anemickí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. máj 2024 20:02