Mnoho žien po svadbe nemá taký sexuálny apetít ako pred ňou.dreamstime
StoryEditor

Prečo u žien po svadbe klesá chuť na sex? Ich dôvody vás naozaj prekvapia

18.06.2023, 10:00
Vzťahy

O sexe mnoho ľudí nedokáže otvorene hovoriť a o to viac, ak nie je práve ideálny. Vy tak vo svojej naivite predpokladáte že v spálňach vašich priateliek to iskrí jedná radosť. Pravda je však taká, že vo väčšine manželstiev sex nie je až taký ružový ako by sa mohlo zdať.

Obzvlášť ženám údajne po svadbe rapídne klesá sexuálny apetít. A čím to je spôsobené?

Bez sexu

Aj vedcov zaujíma prečo ženy po vstupe do manželstva opúšťa chuť na sex. Nuž, neostávalo im iné než ich podrobiť podrobnému výskumu. A zúčastnili sa ho aj muži. Väčšina z nich v prieskume uvádza, že akonáhle vstúpili do chomútu a prišli do vzťahu deti, majú oveľa menej sexu ako by si želali. A to v podobnom prieskume v podstate potvrdili aj dámy. Tie hovoria o poklese libida až o 80%. Väčšina z nich preferuje spánok či iné aktivity pred manželskými povinnosťami. Predsa len však to nie je so všetkými ženami rovnaké.

50 na 50

Z prieskumu vyplynul jeden zásadný fakt a to ten, že ženy ktoré žijú v domácnostiach kde nie sú zakorenené mužsko – ženské stereotypy nestrácajú chuť na sex tak ako ženy, ktoré zdieľajú domácnosť s mužom ktorý má pocit, že jedinou jeho povinnosťou je pracovať a finančne zabezpečiť rodinu. Ženy ktorých partneri participujú pri domácich prácach ako aj starostlivosti o deti nie sú ani tak unavené ani frustrované zo života ako ženy ktoré sa musia postarať o všetko samé.

Atraktivita

V otázkach ženy priznali tiež to, že pre ne muž ktorý nič nerobí stráca na atraktivite. Rovnako ich libido klesá preto, že aj ony sa cítia len ako matky či ženy ktoré sa starajú o celú domácnosť než ako partnerky a milenky. Mnohokrát im na seba samé neostáva dostatok času a nie sú spokojné s tým ako vyzerajú. Aj to je dôvod prečo milovanie s partnerom nie len že nevyhľadávajú, ale rovno odmietajú.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. máj 2024 05:02