Pozrite a, kedy je zmierovací sex skvelý a kedy sa mu naopak treba vyhnúť.dreamstime
StoryEditor

Sex na uzmierenie: Za takýchto okolností je skvelý, no nie je všeliekom

11.01.2023, 17:00
Vzťahy

Takmer v každom americkom romantickom filme môžete vidieť, ako muž so ženou na seba kričia, hádajú sa a plačú, no v jedinej sekunde je všetko preč. Odrazu zo seba začnú strhávať oblečenie, vášnivo sa bozkávať a nasleduje nespútaný sex. Praktizujete často sex na uzmierenie aj vy? Pozrite sa, kedy je vhodný a kedy by ste sa mu mali naopak vyhnúť.

Hádky sú bežnou súčasťou každého partnerského vzťahu. Niektoré páry ich zažívajú ojedinele, iné takmer na dennej báze. Tak či onak, každá z nás túži pri hádke zachrániť situáciu, vytesniť zo vzťahu dusnú atmosféru a nastoliť pokoj či pohodu. Ak sa chcete vyhnúť týždňu tichej domácnosti a myslíte si, že zmierovací sex by bol kľúčom na vyriešenie všetkých problémov, pozrite sa, kedy to môže byť dobrý nápad a kedy naopak nie.

Zníži napätie a vyplaví hormóny šťastia

Jednou z najčastejších možností, ako sa ľudia po hádke zmieria, je sex. Môže za to zlosť, emotívna situácia a napokon aj vášeň, ktorá s milovaním úzko súvisí. Obľúbený môže byť medzi pármi najmä preto, že pri ňom nie sú potrebné slová, vysvetľovania a ospravedlnenia. Milovať sa predsa vedia všetci, no komunikovať či dohovárať sa vie len málokto. Takisto, sex na uzmierenie dokáže znížiť napätie, stres a vyplavuje hormóny šťastia. Vďaka nemu sú tak partneri pokojnejší a schopní hovoriť o predmete hádky vecnejšie.

image

Sex znižuje stres, napätie a vyplavuje endorfíny.

dreamstime

Muži verzus ženy

Sex na uzmierenie vyhľadávajú najčastejšie muži. Totiž, riešenie konfliktu pomocou slov či darčekov považujú za zbytočne zdĺhavé a komplikované. Radšej sa teda snažia vyriešiť situáciu okamžite s jedným hlavným cieľom, a to vyhnúť sa tichej domácnosti. Naopak ženy majú s bezprostredným sexom po hádke pomerne často problém. Keďže majú potrebu mať vo veciach jasno, snažia sa problém riešiť, rozoberať a pitvať. Ženy chcú jednoducho preháňať a problémy zveličovať, muži zase zľahčovať. Ako to teda vyriešiť? Kedy môže byť zmierovací sex dobrou voľbou a kedy sa mu naopak vyhnúť oblúkom?

Sex nie je všeliek

Použiť sex na riešenie vašich sporov zakaždým rozhodne nie je dobré. Drobné nezmyselné hádky môžete takýmto spôsobom vyriešiť, no nemalo by to byť pravidlom. Pokiaľ dôjde k nejakému závažnému konfliktu, je nutné použiť slová namiesto tiel. Ak budete pravidelne zametať problémy pod koberec, nekomunikovať a neriešiť konflikty, zbytočne sa váš vzťah ocitne ešte vo väčších problémoch. Sex nie je zmizík, môžete ním síce oddialiť nevyhnutné, no problém sa nevymaže. Ak už sex na uzmierenie praktizujete, obaja by ste si mali uvedomiť, že ide o sex na uzmierenie. Ten druhý si ho predsa nemôže užívať bez toho, aby to ovplyvnilo jeho postoj pri riešení konfliktu. Akceptujte to obaja, pretože iba tak si dokážete odpustiť a naladiť sa na pokojnejšie riešenie konfliktu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. máj 2024 21:22