Muži bývajú neverní v každom veku.pexels
StoryEditor

Poznáme profil neverníkov: Na takýchto mužov si dajte pozor, pravdepodobne vás podvedú

20.05.2022, 15:00
Vzťahy

Máte pocit, že je vo vašom vzťahu všetko v poriadku a zrazu prídete na neveru? Tento scenár nie je ničím výnimočným. Štatistiky hovoria jasne, a to, že až 60% zadaných mužov nedokáže byť verných a sem-tam odbočia aj na iný chodníček, ako je ten smerom k nim domov.

To, že sa nevery dopúšťajú viac muži ako ženy je fakt, ktorý bol niekoľkokrát potvrdený aj psychológmi, avšak dôvody, prečo k samotnému podvádzaniu dochádza, vás prekvapia.

Profil neverníkov

Na jednej z austrálskych univerzít prebehla štúdia, kde si vedci posvietili na stovku dobrovoľníkov, ktorí sa, samozrejme anonymne, k nevere priznali. Každému z nich urobili precízny profil, kde sa zamerali na celkový život neverníkov. Od toho, kde sú a kde boli kedy zamestnaní, cez počet sexuálnych partneriek v minulosti, až po ich záľuby či návyky a tiež to, ako dlho sú vo vzťahu s partnerkou, ktorú podviedli. Vďaka dôkladnej analýze týchto dát prišli na to, ktorí muži a prečo inklinujú k nevere.

Tip top domácnosť

Ak by ste si mysleli, že po vzrušení túžia predovšetkým muži, ktorí sú v dlhodobých vzťahoch, ste na omyle. Neverní totiž boli aj páni, ktorých vzťah trval sotva pár rokov. Ich nespokojnosť je ovplyvnená mnohými faktormi. Neuprataná domácnosť, neuvarené jedlo, prázdna chladnička, nedostatok pozornosti zo strany partnerky no najmä vzájomné odcudzenie. Ak ste si práve v hlave zrekapitulovali, že minulý týždeň ste nestihli oprať ani utrieť prach a jedli ste len suché rožky s maslom, navyše chladnička zívala prázdnotou, môžete máte dôvod na paniku.

Užil si keď bol mladý

Myslíte si, že vás sa to netýka, lebo váš drahý bol počas mladosti poriadne prelietavý vtáčik a všetko, čo mal a chcel zažiť, už má dávno za sebou? Aj do tejto otázky nám vedci vniesli trošku viac svetla. Zistili totiž, že ak chlapi počas svojej rannej mladosti striedali partnerky ako na bežiacom páse, nevedia sa od tejto svojej „záľuby“ len tak odstrihnúť. Práve naopak. Zo záletníka sa po odprisahaní vernosti automaticky nestáva aj verný manžel. Skôr či neskôr ich opäť zláka tajomstvo nepoznaného a vrhnú sa za novým dobrodružstvom. Vernosť partnera vám dokonca nezaručí ani fakt, že je z neho už starší pán. Zo spomínanej štúdie vyplynulo, že s vekom rastie chuť, a tak zahýbajú aj páni v rokoch, dokonca viac ako ich mladší kolegovia. Takže byť v strehu sa oplatí, aj keď už máte pocit, že vás nič nemôže prekvapiť, pretože môže.

V každom prípade platí, že ak niekto má tendenciu podvádzať, neudržia ho doma ani tri varené chody denne, ani čistá podlaha, na ktorej by ste mu mohli servírovať jeden z tých chodov, ba dokonca ani vaša stopercentná snaha a pozornosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. máj 2024 19:43