Ak budete klamať, narastie vám dlhý nos. Alebo teraz klameme my vás.Dreamstime
StoryEditor

Prekukli sme najčastejšie klamstvá žien. Hlášku číslo 5 používame občas všetky!

14.05.2022, 18:00
Vzťahy

Ak ste si doteraz mysleli, že muži sú chronickí klamári, nemýlili ste sa. Ale ani nežnejšie pohlavie nie je práve bez viny. Bežné, menšie či väčšie klamstvá alebo milosrdné lži, ako to zvykneme nazývať, máme vždy pripravené. Len nech sa ukážeme v najlepšom svetle, nech sa neprezradíme alebo nevyslovíme niečo, čo by sme mohli neskôr ľutovať, alebo by mohlo byť použité proti nám.

Samozrejme, že v partnerských aj kamarátskych vzťahoch by sme mali hrať vždy fér a neuchyľovať sa ku klamstvám, ale je pár vecí, o ktorých my ženy klameme pomerne často.

1. Už päť rokov mám tridsaťjeden

Nie je zdvorilé pýtať sa dámy na jej vek, preto si niektoré ženy zámerne pri tejto otázke uberú pár rôčkov, a potom sa nemôžete čudovať, že svoju tridsiatku oslavujú už niekoľko rokov. A možno sa naozaj držia toho, že skutočný vek je ten, na ktorý sa cítia. Nuž, ale viete ako to je, že vek neoklamete. Starneme predsa všetky rovnako. A je len na nás, či to bude s gráciou alebo klamstvom na perách.

2. Tú kabelku mám sto rokov

„Opäť si si kúpila novú kabelku? Naozaj ich potrebuješ mať toľko?“ Áno, kabeliek a topánok nie je nikdy dosť! A ešte šiat. A náušníc. A aj tá naša slabosť pre blúzky. V tomto prípade je nevyhnutná takzvaná milosrdná lož. Nechcete predsa, aby váš partner dostal infarkt alebo sa nervovo zrútil len preto, že ste si kúpili ďalšiu kabelku a navyše z posledných peňazí pred výplatou. Radšej budete tých pár dní do výplaty držať diétu, ale pohľad na novú kabelku vám to určite vynahradí. A pár centimetrov dole vám akurát padne vhod, možno sa konečne vpracete do tých šiat, ktoré ste si dnes skúšali. Uznajte, že odpoveď, že už niečo máte MINIMÁLNE sto rokov, sme už použili všetky. A nie raz.

3. Moja váha je rovnaká od osemnástky

Fakt sa to ešte dnes niekto niekoho opýta? Okrem vášho lekára, prípadne trénera vo fitku či výživovej poradkyne táto otázka od kohokoľvek iného nie je na mieste. Čo je koho do toho, koľko vážite? Na čo je komu táto informácia? Nielenže je netaktné sa na to pýtať, ale mnohokrát to môže byť pre druhú stranu aj veľmi nepríjemné až zraňujúce. Predovšetkým, ak sa to pýtate ženy, ktorá má s váhou problém. V tomto prípade majú ženy veľkú tendenciu klamať. Možno práve z už spomenutých dôvodov priznajú o pár kíl menej. Aby samy seba nedostali do nepríjemnej situácie. Sú tu však aj ženy, ktoré by rady seba aj okolie presvedčili, že v ich prípade zastal čas v ideálnom veku, s ideálnou pleťou a váhou. A viete ako to chodí, stokrát opakovaná lož sa stane pravdou.

4. Pred tebou som mala len jedného partnera

Nielen my ženy, ale aj muži sú veľmi zraniteľní. A my to vieme, preto im určite nevešiame na nos žiadne detaily z nášho predošlého sexuálneho života a aj presný počet milencov si prísne strážime. To všetko len pre ich dobro. Viete, čo by to mohlo spraviť s ich egom? My predsa túžime po vyrovnanom mužovi a harmonickom vzťahu. Pravda by však mohla byť pre vášho partnera trošku, povedzme, šokujúca. A to riskovať nebudeme.

5. Nič mi nieje

„Ale veď vidím, že ti niečo je“. To, že sme očividne oduté vidí aj slepý, a keby si to náhodou náš partner nevšimol, tak urobíme všetko preto, aby bolo jasné, že nám „niečo je“. Keď sa nás však na rovinu opýta, čo sa stalo, budeme tvrdohlavo tvrdiť, že nič, no naďalej sa budeme tváriť, akoby sa nám práve v tej chvíli stali všetky krivdy sveta. Nie, nevieme vám vysvetliť, prečo to tak máme, ani prečo na tú tému nechceme hovoriť a ani nemienime nič vysvetľovať. Je ťažké určiť, čo by nám v tej chvíli najviac pomohlo. Samy odpoveď na túto otázku nepoznáme. Niekedy nás tento „stav“ drží dlhšie, inokedy prejde ako mávnutím čarovného prútika a je všetko v najlepšom poriadku.

Ak ste sa v týchto riadkoch našli, vedzte, že nieste sama. Niekedy malá lož, hlavne tá „milosrdná“ neublíži, avšak nezabúdajte na to, že lož má krátke nohy a lepšie, ako zamotávať sa do pavučiny klamstiev, je hovoriť pravdu. Ale to, že tá kabelka je nová, radšej poprite. Naozaj.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 01:15