Pozrite sa, ako by mala vyzerať správne krémovanie.dreamstime
StoryEditor

Vaša pokožka si zaslúži tú najlepšiu starostlivosť: Takto by malo vyzerať jej správne krémovanie

17.04.2024, 17:00
Krása a móda

Nie len pleť, ale aj pokožka na zvyšku vášho tela si zaslúži neustálu pozornosť a dostatočnú starostlivosť. Nie, nestačí na ňu raz za čas naniesť krém a hotovo. Vaša pokožka si totiž zaslúži omnoho viac. Pozrite sa, ako by malo vyzerať jej správne krémovanie.

Keďže koža chráni vaše telo pred vonkajším prostredím, krémovanie by malo byť súčasťou vašej rutiny starostlivosti o pokožku. Ak ste ju doposiaľ zanedbávali, pravdepodobne vás trápi suchosť, celulitída či dokonca nepekné akné a začervenanie. Aby ste netrpeli žiadnym zo spomínaných problémov a tešili sa z dokonalého vzhľadu pokožky, pozrite sa, ako by malo vyzerať jej správne krémovanie.

Najdôležitejšia je pravidelnosť

Zvyknete si krémovať pokožku raz za týždeň alebo dokonca mesiac? Mali by ste vedieť, že jej zbytočne škodíte. Pri krémovaní je totiž najdôležitejšia pravidelnosť. Ak nemáte veľké problémy s pokožkou, stačí, ak na ňu budete nanášať krém približne dva či trikrát do týždňa. Ak vás naopak trápi suchosť či ekzém, natierajte ju každý jeden deň. Čo sa týka najideálnejšieho času na krémovanie, ten prichádza predovšetkým po sprchovaní a poriadnom vysušení pokožky uterákom. Na natieranie môžete používať klasický telový krém, ale aj olej či maslo. Dôležité je, aby prípravok obsahoval hydratačné zložky, vyživujúce minerály a vitamíny.

Má množstvo zdravotných výhod

Ak sa začnete pravidelne a správne krémovať, vaša pokožka bude jemná, vyživená, pevná a hydratovaná. Takisto sa zbavíte popraskaných žiliek, suchosti či celulitídy. Vďaka pravidelnosti sa stane vaša pokožka odolnejšia voči záťaži okolitého prostredia. Okrem týchto benefitov však krémovanie prospieva aj vašej psychike. Keďže bude vzhľad vašej pokožky dokonalý, zvýši sa vám sebavedomie, zbavíte sa stresu a úzkosti. Myslíme si, že pravidelné krémovanie má rozhodne veľký zmysel. Tak čo, začnete s ním od dnes aj vy?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:09