Líčenie pod okuliarmi môže byť aj výrazné.dreamstime
StoryEditor

Nosíte okuliare? Potom tomu prispôsobte aj svoj mejkap a držte sa týchto rád

18.03.2023, 10:00
Krása a móda

Ak sú vašim každodenným doplnkom dioptrické okuliare, iste máte niekedy dilemu či sa k ním hodia výrazné náušnice, prípade aký účes či mejkap zvoliť, aby všetko spolu ladilo a nepôsobilo tak, že je toho zrazu na jednom mieste nejako veľa.

Správne zvolený mejkap pod vaše okuliare dokáže s vašim pohľadom hotové zázraky.

Rám verzus mejkap

Niektorým dámam skutočne pristane všetko. Vyzerajú dokonale v extravagantných okuliarových rámoch, no rovnako tak im pristanú aj decentné a nenápadné rámy. Ak sa rozhodnete pre výrazný rám, je dôležité, aby ste tomu prispôsobili aj samotné líčenie. V prípade očí sa sústreďte na mihalnice. Pokojne im doprajte aj niekoľko vrstiev špirály a dbajte na to, aby boli mihalnice krásne oddelené a nedolepené. Jemná linka pôsobí tiež neskutočne sexi a to aj v kombinácii s nápadným rámom. Na ženskosti vám však pridá, ak si k okuliarom s extravagantným rámom doprajte aj výrazný rúž.

image

Výrazný rám si zaslúži aj výrazný mejkap.

dreamstime

Dodržujte pravidlá

Ak nosíte okuliare, v prvom rade začnite úpravou očného okolia.  Začnite zakrytím kruhov pod očami. Použite korektor a nezabudnite na viečka naniesť jemnú vrstvu púdru, aby sa vám linky či očné tiene neotláčali. Kvalitná špirála je základ. A svoje urobí aj nanášanie high lighteru, ktorý pohľad rozjasní. To budete potrebovať v prípade, že nosíte okuliare ktorých sklá oči zmenšujú.  Je potrebné oko opticky otvoriť. To sa vám podarí pomocou svetlých očných tieňov, alebo už spomínaného high lighteru, ktorý nanesiete do kútika oka a tiež do stredu viečka. Pomôže tiež jemná očná linka. Pri jej nanášaní však pozor. Určite by mala oko kopírovať, no na jeho konci ju pretiahnite, aby ste oko opticky predĺžili. Na záver použite špirálu ktorá vaše mihalnice nie len predĺži, ale aj zahustí.

Pozor na toto!

Veľmi podobné je aj líčenie pod sklá, ktoré oko zväčšia. Tu sa však majte na pozore najmä v dvoch prípadoch. V prvom rade nepoužívajte linku na spodnú časť oka. Horná linka oku len pomôže a úplne stačí. Použite ju rovnako ako v prípade zmenšujúcich skiel. Mihalnice nelíčte príliš, aby neboli zlepené a používajte kvalitnú špirálu, ktorá nezanecháva na riasach hrudky. Zväčšujúce sklá sú totiž nekompromisné a ukážu absolútne všetko.

https://youtu.be/dbc1WAGWap4
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 09:50