Helena Vondráčková sa o svoju bezchybnú postavu stará už dlhé roky.instagram/lusietplife
StoryEditor

Helena Vondráčková má 75 rokov, no jej vzhľad hovorí niečo iné. Takto sa udržiava vo forme

24.06.2022, 12:00
Celebrity

Jedna z najznámejších speváčok nielen v Čechách, ale aj na Slovensku, dnes oslavuje 75 rokov. Helena Vondráčková pôsobí na hudobnej scéne už naozaj veľmi dlhý čas. Dokonca ani na dôchodku si nedopraje odpočinok, neustále sa udržiava vo forme, no stále s úsmevom na tvári. Takto sa dá podľa speváčky oklamať vek.

Povedali by ste, že speváčka Helena Vondráčková má 75 rokov? Vzhľadom na jej vitálnosť, pravdepodobne nie. Šarmantná blondína vyzerá na svoj vek priam neuveriteľne. Na pódiách sa pohybuje už niekoľko desaťročí, a preto sa musí udržovať vo forme. Očividne ju to baví, pretože ju inak ako usmiatu uvidíte len málokedy. Jej štíhlu postavu či pleť s pár vráskami jej môže závidieť nejedna žena a aj keď speváčka absolvovala pár procedúr, za jej bezchybným vzhľadom stojí dlhoročná práca. Vďaka tomuto dokáže Helena oklamať vek.

Nebojí sa využiť možnosti súčasnej doby

Síce speváčka nepatrí k ženám, ktoré si potrpia na svojom výzore, patrične sa oň stará. Keďže miluje svoje telo, túži mu dopriať len tú najlepšiu starostlivosť. „Veľmi záleží na tom, akú kozmetiku – krémy a séra používate. Ale samozrejme, od určitého veku to nestačí a nevidím nič zlé na tom navštevovať kliniky krásy, ktoré vedia ženám pomôcť s prejavmi starnutia,“ tvrdí Helena. Je úplne bežné, že sa žena rozhodne využiť všetky možnosti, ktoré doba ponúka. Helena však tvrdí, že na začiatku kariéry používala aj lacnú kozmetiku, no postupom času toho mohla vyskúšať o čosi viac. Dnes používa jedny z najkvalitnejších výrobkov na trhu. Speváčka sa však celý život riadi jednoduchým pravidlom, že „človek jednoducho musí byť vnútorne v kľude a spokojný, aby vyzeral dobre. O to sa snažím aj ja. Starám sa o seba zvonka aj zvnútra.“

Dôležitá je disciplína a pravidelnosť

Mnohí by si mali z jej prístupu k sebe samej brať príklad. Svoju formu sa snaží Helena udržiavať už celé roky, pretože nepozná, čo je dlho sedieť. V lete pláva, hrá tenis a v zime sa lyžuje. "Som stále v pohybe a každé ráno cvičím. Niečo z jogy, potom spinálne cviky, dám si drepy a celkovo precvičujem celé telo, čo mi zaberie tak hodinu, ale nikdy nevynechávam," tvrdí speváčka. Síce nerobí nič, čo by nebolo všeobecne známe, no dôležitá je pre ňu disciplína a pravidelnosť. Iba vďaka nej má dnes postavu ako tridsiatnička. Jednej časti tela však venuje o čosi viac pozornosti ako iným. „Špeciálnu pozornosť prikladám starostlivosti o chrbát. Ráno vstanem, dám si sériu cvikov na chrbát, ktoré vychádzajú z jogy, potom si ho pomasírujem vodnou tryskou. Pretože, tak dlho, ako má človek chrbát zdravý, tak dlho je mladý,'' povedala speváčka, ktorá sa nestará len o štíhlosť, ale aj svoje zdravie.

Žiadne obmedzovanie

Väčšina žien sa snaží popri cvičení dodržiavať aj prísny režim v stravovaní. Helena sa však v ničom nesnaží obmedzovať a nedrží ani drastické diéty. "Pravidelne jem, ale jem všetko. Len sa neprejedám a jedlo si dávam ľahšie. U mňa hrá dôležitú rolu v strave to, že musí byť odľahčená a potom to ide všetko samé," tvrdí speváčka. Jednoducho, dá si aj pečivo, cestoviny alebo dokonca chlieb s masťou. Jedným z tajomstiev jej štíhlej postavy je to, že po piatej hodine večer už neje. Snaží sa vyhýbať bielemu cukru a v prípade núdze použije napríklad med. Ako teda môžete oklamať vek? Podľa Heleny by ste sa mali držať najmä pravidelnosti, milovať svoje telo a v ničom ho neobmedzovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. máj 2024 14:37