www.buzzfeed.com
StoryEditor

Chlpy na ženskom tele, odpudivé alebo sexi?

16.05.2017, 15:00
Životný štýl
Pre mnohé z nás je depilácia základným úkonom, bez ktorého nevyjdeme z domu. Hlavne v lete, keď máme podstatnú časť tela odhalenú. Existujú však aj ženy, ktoré tvrdia, že je to výsledok spoločenského tlaku a že na chĺpkoch nie je vlastne nič zlého. Čo si však o tom myslia muži?

Mnoho žien bojuje s chlpmi celý život. Za odstránenie chĺpkov míňame kopec peňazí. Či už na tvári, v oblasti bikín, pod pazuchami, či na nohách, väčšina z nás by bola najradšej, keby im niektoré chlpy nenarástli už nikdy viac!
Sú však aj ženy, ktoré svoje chlpy akceptujú, dokonca sa im páčia a nehanbia sa so svojím ochlpením pochváliť aj na na sociálnych sieťach. Tieto ženy sa chcú cítiť slobodnejšie, nechcú robiť to, čo niekto diktuje a zhodujú sa, že depilácia pre nich znamená formu spoločenského útlaku a sexistických stereotypov.

Ženy sa v týchto názoroch navzájom podporujú a vytvárajú sa rôzne skupiny na sociálnych sieťach, kde zdieľajú svoje chlpaté fotografie. Ide napríklad o Fuckshaving, Hairy Women, Femme fur alebo Hairy Legs Club.

Chcú tak dať najavo, že ženská krása a starostlivosť o seba nemajú s chĺpkami nič spoločné.

Do boja za chĺpky sa čím ďalej častejšie púšťajú aj celebrity. Nohy si neholí herečky Lindsay Lohanová alebo hviezda seriálu Teória veľkého tresku MayimBialiková. Zarastené podpazušie hrdo vystavuje speváčka Iva Bittová rovnako ako jej zahraničná kolegyňa Amanda Palmerová. Tiež Madonna alebo Miley Cyrusová si svoje chlpaté fotografie vystavili na Instagram.

​Čo však na to hovoria chlapi?
Mário (36) "Spomínam si ako decko ma v lete brávali na bazén, pri vode, samé chlpaté tety boli okolo. Už vtedy sa mi to totálne hnusilo a nechápal som, čo im tam z tých plaviek vytŕča. Chlpy nie, absolútne asexuálne pre mňa!"

Zdeno (22) "Úplný grc! Sám sa holím všade. Len pri predstave sa mi chce vracať..celé zle."

Heňo (39) "Chlpy? Neprekážajú mi, ako odpudivé by som to nepomenoval. Skôr to môže byť rajcovné."

Peter (45) "Čo ja viem, už som zažil aj chlpaté aj nechlpaté, ani neviem, čo bolo lepšie. Ale tá fotka s tými chlpatými nohami v pančuchách, to ozaj nie! Evokuje mi to chlpaté učiteľky na základke."

Maťo (32) "Chlpy moooožu byť! :D"

Rasťo (21) "Asi by som frajerku vyhodil z domu, fuj, nechutné!"

Ondrík (38) "Úplná "divočáreň" tieto fotky. Ale ne vážne, klamal by som , keby napíšem, že sa mi to neľúbi. Dobré to je :)"

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 19:08