shutterstock.com
StoryEditor

Opili ste sa a urobili si strašnú hanbu? Poradíme vám, čo s tým!

16.09.2019, 17:05
Životný štýl
Každá z nás to zažila minimálne raz (a niektoré aj stokrát, všakže?). Večer bujará zábava a na druhý deň strašná opica a neviete sa rozpamätať, ani ako ste sa domov dostali a čo ste povystrájali. Čo teraz?

Predchádzajte

Ideálne je samozrejme týmto stavom predchádzať. Už dopredu si povedzte, že piť budete „na dámu“ a domov sa vrátite triezva, alebo aspoň polotriezva. Vybavte si záťahy, po ktorých vám bolo tak príšerne – cez deň ste nedokázali nič iné len ležať, nie to o deti sa postarať! Ako opici predchádzať? Ideálne tak, že nebudete piť vôbec, alebo naozaj len decentne – dva, tri poháre vína či sektu sú ok, viac už nie. Rozhodne sa vyhnite tvrdému alkoholu, aj keď zaručuje rýchle vtiahnutie do „víru zábavy“, následky však bývajú hrozné. Nápoje nikdy nemiešajte, skrátka pite jeden druh drinku celý večer. A nezabúdajte na čistú vodu, tej pite veľa. Dobre vám urobí aj mastnejšie jedlo . Určite nepite, keď ste hladná, ani keď užívate nejaké lieky (antibiotiká, antidepresíva, antihistaminiká...). Niektoré totiž znásobujú účinok alkoholu a bude vám pekelne zle!

 Ach tá hanba!

Čo je najhoršie, keď sa prepijete do delíria, hrozí vám okno – výpadok pamäte, ktorý je jasným príznakom, že ste to naozaj prehnali. Ak ste aj veľa zvracali (obzvlášť ešte na druhý deň), je dosť možné, že ste mali ľahkú otravu alkoholom! Na druhý deň iba tápate, čo sa v noci dialo. Posledné, čo si pamätáte je, že ste tancovali na stole. Neviete, ako ste sa dostali domov, čo ste robili, koho ste urazili...prípadne, či ste sa s niekým nevyspali. Áno, aj také veci sa dejú! Fakt sa nad sebou zamyslite – pokojne vás nabudúce môže niekto znásilniť, zbiť či okradnúť. Veľmi nepríjemné je ranné zistenie, že vám chýbajú hodinky, peňaženka či mobil. To za pár hodín "srandy" fakt nestojí.

Skontrolujte mobil

Ak ste sa dostali domov v takom stave, že ste nikde nenechali kabelku, gratulujeme! Určite si skontrolujte mobil. Vďaka fotkám a telefonátom môžete vypátrať, kde a s kým ste boli, prípadne ako ste sa dostali domov. Tiež skontrolujte textové správy, opité ženy často vypisujú: bývalému, sexi šéfovi... Zavolajte niekomu, kto s vami bol, nech vám povie, čo ste navystrájali. Bude sa to asi ťažko počúvať, ale musíte to urobiť. Ak sa za svoje činy hanbíte, ospravedlňte sa ľuďom, ktorých ste pourážali a spytujte si svedomie. Jedine triezvou komunikáciou a sypaním si popola na hlavu môžete svoje svedomie a povesť očistiť. Ak sa vám stalo, že ste sa vyspali s niekým, s kým ste to nemali celkom v pláne, tiež sa mu ozvite. Ide o to, či ho chcete alebo nie a ešte aj o to, či náááhodou nie ste zadaná. Otvorene si s dotyčným pohovorte o tom, že takéto veci bežne nerobíte a že ho maximálne prosíte o diskrétnosť. Či to praskne je už vo hviezdach... Nech sú vám nepríjemné pocity mementom!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 18:20