StoryEditor

Dovolenky sa blížia: čo všetko si zabúdame v hoteloch?

17.03.2017, 23:00
Životný štýl
Poznáte to, odchádzate z hotela, všetko je zbalené, pre istotu ešte raz skontrolujete skrine, zásuvky, nakuknete pod posteľ. Spokojne zabuchnete dvere a až doma zistíte, čo všetko ste v hotelovej izbe zabudli.

Šampón alebo ponožky ľahko oželiete. Viac nás nahnevá, ak zistíme, že sme zabudli v zástrčke nabíjačku od telefónu a hneď po príchode domov potrebujeme akútne nabíjať, alebo si spomenieme, že sme na balkóne zabudli nové plavky, ktoré nám konečne tak dobre sedeli. Čo ešte patrí na zoznam najzabúdanejších vecí? Sú to mobily, pyžamá, tablety, kravaty, lieky, plyšové hračky, zubné kefky, poznámkové blokytaštičky so šminkami!!! Najhoršie je to v prípade, ak ide o cennú vec. Hotelový personál má so zábudlivosťou hostí bohaté skúsenosti. Popri „klasike“ chyžné na izbách nachádzajú aj kuriózne úlovky. Žijeme skrátka tak rýchlo, že zabúdame na drobnosti aj cenné veci.

Kuriozity zabudnuté na izbe
Náhrdelník vyrobený z päťdesiat librových bankoviek, britská modrá krátkosrstá mačka alebo starožitné vitrážové sklo boli vlani najbizarnejšími "úlovkami" spoločnosti Travelodge, ktorá prevádzkuje hotely vo Veľkej Británii. V hoteli Birmingham Newhall Street našla chyžná na izbe kufor rupií. Kúpu kukučkových hodín si pravdepodobne rozmyslel hosť z hotela Chester Central. Do príručnej batožiny sa nevošli, tak ich nechal na izbe. V inom hoteli zabudol klient na izbe zlatý portrét Elvisa. Majiteľovi zjavne nechýbali ani tri protézy dolnej končatiny. Kuriózne na tomto náleze je aj to, že každá končatina mala obutú topánku od iného módneho návrhára. Jedna pochádzala z dielne Valentina, ďalšia od Gucciho a posledná od Miu Miu. Na izbe v Canterbury pre zmenu zostal 44-ročný medvedík. Vrchol hitparády zabudnutých hotelových kuriozít patrí hotelu Oxford Abingdon Road. Po odchode hosťa našli v garáži jeho Mercedes. Možno sa ponáhľal a rýchle auto vymenil za lietadlo, akurát o tom zabudol informovať hotelový personál. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 14:21