Evita magazín
StoryEditor

Katka & Robo Opatovskí: Máme všetko, čo potrebujeme

07.02.2017, 16:00
Životný štýl
Sú spolu desať rokov, z toho sedem ako manželia. Osudným sa im stalo prvé stretnutie na kúpalisku, kde Robo Katke ponúkal krém s vysokým faktorom, aby sa nespálila... Dodnes svoju rodinu natiera najvyššími faktormi. A dodnes tiež platí, že Katka je pre Roba ženou, s ktorou chce mať rodinu a zostarnúť. Prvé sa mu splnilo v dcére Hanke a druhé si plnia každý deň.

Keď sa vám tak krásne plnia sny, obaja ste spokojní a váš terajší život sa točí predovšetkým okolo Hanky, neplánujete, že by ste jej pridali súrodenca?
Katka:
Plánovala som hneď po pôrode, lebo som mala veľmi jednoduché tehotenstvo a aj pôrod bol bezproblémový. Keď sa však začal kolotoč s Hankou, ktorá je veľmi náročné dieťa – nespala, mala problémy s bruškom, koliky atď... všetko sa zmenilo. Navyše som vystresovaná matka. Byť s Hankou je naozaj veľmi náročné, do tohto cyklu, ktorý máme, si momentálne neviem predstaviť ďalšie bábätko.
Robo: Gro práce s Hankou je na mojej žene. Mne, ak by ste povedali, že ešte jednu takúto Hanku, ja poviem áno. Svoj čas s dcérou si užívam.

Sedíme vo vašej obývačke, z každého kúta tu dýcha rodinná atmosféra. Robo, ale ty si umelec... aký si otec?
Katka: Robo sa pred povinnosťami neskrýva. Oni sa spolu s Hankou bláznia. Vezme ju na prechádzku, ale nikdy jej nepripravil jedlo, neokúpal ju... preto sa asi bojím, že ak by som napríklad mala ďalšie tehotenstvo rizikové, čo by s nimi bolo.
Robo: Áno, som zabávač aj v rodine. Chodíme spolu na ihrisko, hrám jej na gitare, tancujeme spolu. Keď som večer doma, vždy ju uspávam ja, zaspievam jej uspávanku, ktorú som jej zložil, a pomodlíme sa Anjeličku strážničku. V tomto jedinom som úspešnejší, ako mama.

Bývate v bratislavskom satelite, na ktorý momentálne všetci hromžia kvôli doprave. Vy ste tu však spokojní...
Robo: Pozemok som tu mal, už keď sme sa zoznámili, a doprava nás nikdy neovplyvňovala, ani teraz. Som muzikant, nesedím v ranných špičkách v aute a baby sú zatiaľ doma. Vyslovene si toto naše miesto užívame.

Čiže toto je váš domov, dom ste si naprojektovali spolu?
Katka: Žiaľ, nie. Preto máme takú malú kuchyňu. Na to, aký máme priestranný dom, je až neprirodzene miniatúrna.
Robo: Architekt mi vtedy povedal, že mi malá kuchyňa bude stačiť, lebo moja žena bude modelka a doma si dáme akurát tak kávu. Katka varí každý deň a právom je nespokojná s kuchyňou, ktorá naozaj nie je podľa jej predstáv a už vôbec nie podľa toho, čo v nej vie vytvoriť.
Katka: Stravujeme sa len doma, vo varení som kreatívna, ale to zháňanie kvalitných potravín, to je celá veda.

Čo si jeden na druhom najviac vážite?
Robo: Som šťastný, že mám ženu, ktorá sa krásne stará o naše dieťa. Katka je pedant vo všetkom, čo robí, a všetko robí na sto percent. Je neskutočne obetavá – v práci aj doma.
Katka: Na Robovi? Jeho spoľahlivosť, láskavosť, pokoru a vyrovnanosť. Najviac asi to, že každému praje. On je naozaj veľmi krásna a čistá duša.

Cítiť z vás, akoby ste sa dokonale poznali a naozaj skvele dopĺňali. Ste si jeden pre druhého bútľavou vŕbou?
Katka: Jednoznačne, sme najlepší kamaráti. Inak by náš vzťah nefungoval. Ja napríklad nestrácam čas s ľuďmi, ktorí mi za to nestoja. Robo nikoho neodmietne a každého vypočuje. Ja som s každým rýchlo vybavená, Robo si každého idealizuje.
Robo: V každom človeku sa snažím nájsť to dobré, ale Katka má vo veľa prípadoch pravdu, lebo to, že si každého idealizujem, sa mi už viackrát vypomstilo...

A čo vám na tom druhom prekáža?
Katka: Asi to, čo na ňom aj najviac obdivujem. My dookola riešime to isté... a on sa nikdy nepoučí. Extrémne mi tiež prekáža, že necháva omrvinky na kuchynskej linke.
Robo: Som chlap, potrebujem sa najprv najesť a Katka je pri omrvinkách vždy skôr ako ja... A na Katke mi vadí jediné, že je veľakrát extrémista, vidí veci len čierno alebo bielo.

Katka, o tebe sa vie, že nerada chodíš do spoločnosti... je to pravda?
Robo: Radi sa stretávame s kamarátmi doma. Máme malé dieťa, svet vonku je pre mňa skôr pracovný... Veľa akcií a eventov odspievam, dám si s niekým deci vínka a radšej sa ponáhľam domov.
Katka: Mne tento svet smotánky pripadá umelý. Nie som ten typ. Keď ideme sami dvaja von – ideme na večeru. Odmietam si kupovať veci, ktoré si potom nikdy neoblečiem. Usmievať sa na niekoho, koho nemusím...

Zdá sa mi to alebo ste vy dvaja naozaj neboli sami poriadne dlho niekde ani na predĺženom víkende?
Robo: Odkedy máme Hanku, sami dvaja sme neboli nikde. Plánujeme to v najbližšej dobe. Pozri, každý deň ďakujem Bohu, že mám to, čo mám, a viem sa postarať o svoju rodinu. Nič viac mi nechýba a máme všetko, čo potrebujeme.
Katka: Netúžim po kariére a nepotrebujem si oddýchnuť od svojho života.

Kompletný článok ste si mohli prečítať aj v júnovej Evite 2016.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:17