www.medante.com
StoryEditor

Šťastie je kľúčové rozhodnutie, Michal Adrejco

24.01.2017, 15:00
Životný štýl
Prečo o ňom píšeme? Lebo hovorí úprimne o tom, ako mu vidina skvelej kariéry a úspechu podlomila zdravie. Lebo ako muž priznáva emócie a pripisuje im základ našich zdravotných a psychických problémov. Spoluorganizuje semináre Cesta, založil a riadi kliniku celostnej medicíny Medante a zo všetkého najviac verí na šťastné konce. Má tri deti a ako sám hovorí, svojich troch najväčších učiteľov.

Prečo to robím...
Som odovzdaný životu. Snažím sa ho žiť naplno a nestáť mu v ceste. Je to moja voľba bez možnosti voľby. Celostná medicína a metóda Cesta sú zatiaľ mojím najsilnejším životným príbehom. Moje osobné, podnikateľské a spoločenské angažovanie sa v ich mene mi dáva absolútny zmysel. Šťastie je pre mňa kľúčové rozhodnutie. Doma v rodine i v podnikaní. Na konci dňa ide vždy len o pocit sám voči sebe. Dostávam dosť už tým, že som. Dávam späť ako prejav vďačnosti. Pre seba, pre mojich najbližších, pre spoločnosť, ktorá nie je limitovaná Slovenskom. Verím, že mám dostatok skúseností a znalostí ponúknuť ľuďom odpovede na otázky o vlastnom zdraví – fyzickom i psychickom, a práve tom spokojnom, naplnenom stave. Týka sa to každého z nás..

Moja cesta...
Pred 25 rokmi si môj otec založil vlastné podnikanie a rozbehol distribúciu zdravotníckych tovarov a prístrojov. Mal som vtedy desať rokov a už o päť rokov neskôr som sa zaujímal o firemné procesy. V sedemnástich som v lete cestoval do britskej rodiny naučiť sa poriadne anglický jazyk. Bol to pre mňa kľúčový moment, pamätám si dodnes, ako som na Schwechate v nemom úžase pozoroval chlapíkov v oblekoch, s mobilmi a notebookmi. Vtedy niečo vo mne rozhodlo, že budem fungovať v medzinárodnom prostredí. Po skončení univerzity bola voľba jasná. Mojich ďalších desať rokov života som sedem – osem mesiacov v roku prežil v zahraničí na služobných cestách. V obleku, na letiskách, v hoteloch. Rozvíjal som medzinárodnú distribučnú sieť progresívnych zdravotníckych produktov. Dnes viem, že moje pohnútky boli povrchné a rozhodol som sa na základe vonkajšieho impulzu. Chcel som pomôcť otcovi. A na rovinu – nemal som tušenia, kto vlastne som. V biznise sa mi darilo, kariérne som rástol a zarábal som veľmi slušné peniaze. To všetko je pre vás však úplne zbytočné, keď stratíte zdravie. Stalo sa mi to, keď som mal 27 rokov. Bol som ďalší nešťastník, čo mal šťastie a dostal budíček v relatívne skorom veku. Začal som pátrať, ako sa dostať z vlastných zdravotných problémov, v jedinej oblasti medicíny, ktorú som vtedy poznal, v modernej západnej medicíne. Odpovede však neprichádzali a v priebehu ďalších troch rokov som prešiel množstvom vyšetrení a modalít tzv. alternatívnej medicíny. V decembri 2009 sa mi narodila prvá dcéra. V deň jej pôrodu som si večer doma prečítal knihu, ktorá mi zmenila život – Cesta alebo The Journey od Brandon Bays. Urobil som si všetky terapeutické a koučingové programy tejto metódy a pochopil som, že znalosti o fungovaní zdravia a prepojenosti tela, mysle a emócií si predsa nemôžem nechať len pre seba.

Moje výzvy...
Ešte stále je množstvo ľudí, ktorí nechápu, že zodpovednosť za vlastné zdravie máme každý len a len vo vlastných rukách. Chcem hovoriť o emóciách. Vždy, všade a spôsobom, na ktorý daná skupina počúva. Toto sa už netýka len Slovenska. Nemám záujem mentorovať či učiť, chcem ísť príkladom a zdieľať vlastnú autentickú skúsenosť. Ponúkať reálne odskúšané nástroje, ktoré fungujú. Želám si byť naplno použitý v etablovaní celostnej medicíny na Slovensku. Chcem sa deliť o poznatky fungovania nášho tela a vzájomnej prepojenosti s mentálnou a emocionálnou rovinou.

Treba zažiť, skúsiť, robiť...
Počúvať svoje telo. Telo je podvedomá myseľ, barometer „duše“, ak niekto chce. Cez telo pristupujeme k poľu neobmedzeného potenciálu. Dáva nám prístup k odpovediam, ktoré nosíme všetci v sebe. Sú tam úplne všetky. Ide o absolútne bazálnu činnosť, na ktorú však súčasná spoločnosť zabudla. Na prednáškach hovorím – zastav sa, otvor sa, cíť vlastné pocity v tele.

Na toto som najviac hrdý...
Na momenty, keď som sa neopustil. Keď celý svet stál proti mne. Manželka, rodičia, brat, priatelia či kolegovia – všetci nechápavo krútili hlavami, spochybňovali, kritizovali, odsudzovali. Totálne neznámo. A predsa totálne vedenie. Len vy a ten vnútorný pocit, ktorý jednoducho vie, že toto je tá správna cesta – aj keď ju nemáte šancu vidieť. Hrdý som na neľahké rozhodnutia, keď vy viete, že nimi máte možnosť kompletne zmeniť smer, zvrátiť nezdravý vývoj, realizovať víziu, a v tom istom bode máte nulovú podporu či pochopenie okolia. Hrdý som na vlastnú odvahu. V jej jadre je bazálna ľudská pokora, vďačnosť za život. Také momenty sú spojené práve so zakladaním a s rozvojom kliniky a s rozhodnutiami spojenými so šírením metódy Cesta.

Týmto sa v živote riadim...
Nemám jedno heslo, je ich niekoľko. Ak mám napísať sumár posledných šiestich rokov, tak by som napísal, že „život je kamoš“, čo je pre mňa hlboký životný princíp a nie je to len klišé. Toto je mojich deväť základných a dnes platných pravidiel:
1. Konám pravdivo na základe vlastnej priamej skúsenosti.
2. Dôverujem svojmu telu, vlastnému vnútornému vedeniu a nechávam sa ním viesť životom.
3. Prijímam každú emóciu, dovoľujem si prežívať pocity naplno.
4. Verím v krásu a silu jednoduchosti.
5. Odpovede hľadám v sebe, nie vonku.
6. Prijímam sa taký, aký som, dovoľujem si zlyhať, odpúšťam si, ďakujem.
7. Energiu venujem tomu, čo milujem.
8. Dávam a zdieľam bez akýchkoľvek očakávaní.
9. Prijímam všetko, čo život prináša, ako dar. Bytostne verím v happy endy!

Kompletný článok ste si mohli prečítať aj v aprílovej Evite 2016.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:21