pixabay.com
StoryEditor

Vek nie je len číslo, vek je život, 2. časť

07.01.2017, 09:00
Životný štýl
„Život sa začína v tridsiatke!“ „Až keď máš štyridsať, vieš, ako to chodí!“ Ruku na srdce – s koľkými podobnými vyhláseniami ste sa stretli a povedali si, že teraz je ten správny čas – začať žiť? Čas letí rýchlejšie, ako sa zdá, ako by sme chceli, a ako sme si mnohokrát schopné uvedomiť. Áno, pre každého rovnako rýchlo a nikto ho nemôže zastaviť či vrátiť späť. Aj preto treba prestať lamentovať a začať žiť. Práve teraz. Bez ohľadu na to, či máte dvadsať, tridsať alebo štyridsať.

Ak máte úžasných tridsať:
Mali by ste sa snažiť všetko stihnúť. Zaľúbiť sa a vydať sa. Mať najúžasnejšiu svadbu na svete. Otehotnieť, porodiť, dojčiť, zvládnuť prvý deň v škôlke a prvý deň v škole. S prvým i s druhým dieťaťom. Prvý i druhý návrat do práce. Prvý i druhý pokus udržať popri práci domácnosť, stíhať krúžky a sem-tam sa aj v pokoji najesť. Neprestaňte cvičiť, fotografovať, jazdiť na koni... chodiť ku kaderníčke či na manikúru. Obliekajte sa, keď idete na prechádzku s kočíkom. Vyťahané tepláky a mastné vlasy vám na pohode a kráse nepridajú. Mali by ste byť sebaistá, neplakať kvôli maličkostiam, a ak áno, tak revať poriadne – ale len pri romantickom filme, nie nad svojím pokazeným životom, lebo ten je vlastne perfektný.

Pár dobrých rád štyridsiatničok, ako na to v tridsiatke:
Vyložte si nohy, otvorte šampus a uvedomte si, že sa práve vám začína najlepšia dekáda života!
Ak vám občas ráno pri pohľade do zrkadla napadne, že začínate starnúť – dajte si facku.
Ak máte pocit, že nemôžete robiť akékoľvek zmeny, lebo máte deti, hypotéku a deadliny – prihláste sa do dramatického krúžku. Práve teraz treba meniť, čo sa dá.
Zamerajte sa na jednu profesiu a prestaňte skúšať.
Nejedzte nezdravé hlúposti – telo máte len jedno, a to si všetko zapamätá.
Nerobte to, čo vás nebaví, lebo musíte. Nemusíte.
Nie sú dôležité peniaze ani práca, lebo to sú len peniaze a len práca, vždy boli a vždy budú.
Prestaňte s diétami. Raz a navždy.
Cvičte pravidelne – raz a navždy!
Ak nie ste zamilovaná do muža, s ktorým žijete, nebojte sa urobiť prvý krok – buď k radikálnej náprave, alebo k totálnemu rozchodu.
Naučte sa prijímať darčeky s ľahkosťou a s ešte väčšou obdarúvajte.

Rada, ktorú by som v tridsiatke dala sebe alebo najlepšej kamarátke: Ži toto naozaj vzrušujúce obdobie. Ver si, máš už na to aj vek, aj skúsenosti a už naozaj vieš, čo máš rada a čo nie. Ak cítiš, že potrebuješ zmenu, neboj sa zariskovať. Zmeň krajinu, v ktorej bývaš, muža, s ktorým spávaš – ak to tak cítiš. Neznámeho sa bojí každý, ale zlá istota je stokrát horšia. Ver svojej intuícii, lebo tá neklame. Rob hlúposti, na tie nikdy nie je neskoro, a ľúb celým svojím srdcom, nikdy nie len na pol žrde. Využívaj ponúknuté šance – iné prísť nemusia. Smej sa, vracaj sa domov ospalým mestom nad ránom a nezabudni, že ťa doma niekto čaká. To je najviac.

Prečítajte si : 
1.časť Ak máte úžasných dvadsať, tu.
3. časť Ak máte úžasných štyridsať, tu.

Kompletný článok vyšiel v septembrovom čísle Evita magazínu 2016.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 09:24