Instagram/Adele
StoryEditor

Kvôli popôrodným depresiám sa bojím mať druhé dieťa, priznala Adele

07.11.2016, 13:00
Životný štýl
Autor:
iDnes
Speváčka Adele (28) porodila syna na jeseň roku 2012. Dlhú dobu potom nechodila do spoločnosti. Vraj to bolo kvôli neznesiteľnej popôrodnej depresii. A práve kvôli nej si možno Adele ďalšie dieťa nezaobstará, má strach, že by na tom bola rovnako a znovu by to už nezvládla.

​"Som vystrašená. Mala som naozaj hrozné popôrodné depresie, keď sa mi narodil syn. Strašne ma to vystrašilo. S nikým som o tom nehovorila. Zdráhala som sa o tom hovoriť, "oznámila Adele v rozhovore pre magazín Vanity Fair, keď sa jej redaktor opýtal na to, či plánuje druhého potomka. Ďalšie dieťa je teda zatiaľ v nedohľadne.

Veľmi jej vraj vtedy pomohlo, že sa pomaly začala schádzať s kamarátkami, ktoré sa tiež stali matkami a starali sa o novorodenca. Vtedy zistila, že nie je jediná, kto má takéto problémy a uľavilo sa jej.

"Išla som ku kamarátke a povedala som jej, že to jednoducho nedávam a nenávidím to. A ona mi povedala, že je na tom rovnako, "pokračovala.

Navyše vraj bola Adele úplne posadnutá starosťami o syna a snažila sa byť vo všetkom dokonalá. Neostával jej potom vôbec žiadny čas na to, aby sa venovala sama sebe, a cítila sa príšerne.

"Potom som si povedala, že jednoducho potrebujem aspoň jedno popoludnie v týždni, keď urobím niečo pre seba a budem sakra robiť čokoľvek, čo si budem priať, a bez môjho dieťaťa," doplnila.

Keď potom ale začala tráviť nejaký čas sama bez syna, cítila sa previnilo. Podľa Adele je to však jediný spôsob, ako sa vrátiť späť k normálnemu životu a nezblázniť sa. Prílišné upínanie na dieťa je podľa nej zlé a matky vyraďuje z normálneho života. "Ja som nebola schopná syna nechať na starosti niekomu inému a len tak v pokoji ísť písať nové piesne a pripravovať ďalšiu dosku. Ale potom som to zvládla a som to stále ja, nezmenila som sa, len mám dieťa a som viac zodpovedná, "dodala.

Adele sa po pôrode na niekoľko mesiacov stiahla z verejného života. Prvou veľkou akciou bolo odovzdávanie Zlatých glóbusov 11. januára 2013, píše idnes.cz.

 O tabu téme "Baby blues" sme písali v našom októbrovom magazíne Evita.

Evita magazin

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 22:56