pixabay.com
StoryEditor

7 otázok, ktoré by ste sa mali spýtať na pohovore

08.10.2016, 15:00
Životný štýl
Získajte, čo najviac informácií od vášho budúceho zamestnávateľa, už na úvodnom pohovore. Pýtajte sa a dozviete sa viac. Zhrnuli sme pre vás vhodné otázky, ktorých odpovede vám pomôžu priblížiť detaily spoločnosti.

1. Aké zručnosti alebo atribúty by mal mať ideálny kandidát na danú pracovnú pozíciu?
Aj keď ste si určite pred poslaním životopisu prečítali všetky podrobnosti o práci, nie je na škodu, ak sa budete pýtať viac. Dozviete sa všetky detaily. Zamestnávateľ tiež získava šancu povedať vám presne, koho hľadá a čo od neho vyžaduje. Do hĺbky tak môže opísať, čo vlastne daná pozícia obnáša.

2. Ako vnímate danú pozíciu z hľadiska rastu v najbližších rokoch?
Odpoveď vám môže prezradiť, kam spoločnosť smeruje v budúcnosti. Tiež, či zamestnávateľ očakáva, že sa vaša pozícia bude za nejaký čas vyvíjať. Touto otázkou dávate najavo, že máte záujem pracovať dlhodobo v tejto spoločnosti.

3. Čo pre vás môže byť najviac potešujúce v tejto firme?
Táto otázka vám umožní spoznať spoločnosť aj svojho zamestnávateľa na osobnej úrovni. V prípade, že zamestnávateľ bojuje s odpoveďou, berte na vedomie, že pravdepodobne nie je spokojný so svojou prácou.

4. Aké sú plány tejto spoločnosti pre rast? Alebo aké nedávne úspechy mala?
Prv než sa spýtate túto otázku, preskúmajte si firmu. Spomeňte nejakú zmenu alebo nový produkt a pýtajte sa konkrétne na to. Zamestnávateľ tak bude vidieť, že máte o firme prehľad a že sa o ňu zaujímate. On vám potom môže porozprávať bližšie, ako dosiahli svoje ciele a kde vidí spoločnosť pohybujúcu sa v budúcnosti.

5. Aké hodnoty uznáva táto spoločnosť?
Poznať hodnotu firmy vám pomôže zistiť, či ste dobrou voľbou pre túto prácu. Preukážete tak, že ste ochotní podporovať tieto hodnoty. Po pohovore budete mať tak jasno v tom, čo daná pozícia obnáša, kto je váš šéf či manažér a vy taktiež chcete mať cit pre spoločnosť, ktorú budete reprezentovať.

6. Aké nové zručnosti či vedomosti sa môžete na danej pozícii naučiť?
Táto odpoveď môže priniesť niekoľko pozitívnych vecí. Priznávate, že neovládate úplne všetko, ale radi sa to naučíte. Tým tiež ukazujete, že rozumiete, že mať zručnosti a skúsenosti je dôležitejšie ako mať len teoretické poznatky a pôsobivé CV.

7. Ako meriate úspech vašich zamestnancov?
Kladením tejto otázky dávate svojmu zamestnávateľovi najavo, že máte o danú prácu vážny záujem a ste ochotní v tejto firme pracovať a byť úspešný.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 21:03