Instagram/tass_orient
StoryEditor

5 nápadov, ako nosiť zamat. Prepychový trend, ktorý sa hodí do mesta aj na romantickú večeru

01.09.2016, 10:08
Životný štýl
Autor:
iDnes
Móda bude na jeseň veľkolepá, dramatická a extravagantná: na prehliadkach pre novú sezónu návrhári kombinovali také skvosty, ako sú flitre, vojenské kabáty, orientálne vzory na hodváb, či farebný zamat. Práve ten hrá tento rok hlavnú úlohu - pozrite sa, s čím všetkým sa dá kombinovať.

Na párty aj do divadla
Nebojte sa zvoliť klasiku, akou sú zamatové šaty. Do divadla, ale aj na dôležitý večierok, kde chcete zaujať. Skúste napríklad tie s dlhými rukávmi a stojačikom. Ladiť s nimi budú pančucháče pretkané lesklou niťou a výrazné červené lodičky. Nezabudnite ani na výrazné doplnky, ako je listová kabelka s imitáciou hadej kože alebo náušnice s motívom ruží, radí Karolína Sýkorová pre ona.idnes.cz.
ona.idnes.cz

Tak trochu športovejšie
Ak sa nebojíte odvážnejšieho modelu, skúste nezvyčajné spojenie zamatu so športovým batôžkom. Ak si stále chcete zachovať elegantný vzhľad, vedzte, že trendy ruksak bude skvelo vyzerať aj s klasickou košeľou a nohavicami s nažehlenými pukmi. Tie by samozrejme mali končiť nad členky. Doplnky ako lodičky a šatku zvoľte v kontrastnej farbe, napríklad v žiarivom horčicovom odtieni.
ona.idnes.cz

Orientálne inšpirácie
Nielen pre tých, ktorých fascinuje orient, je stvorený luxusne pôsobiaci zamatový kabát. Elegantný dojem ešte podporíte, keď k nemu pridáte široké nohavice podobné sukni. Pre odľahčenie potom môžete siahnuť po klasickej kabelke, transparentných okuliaroch a pohodlných páskových topánkach na nižšom podpätku.

ona.idnes.cz

Kreatívne do práce
Štvrtý model vychádza zo štýlu osemdesiatych rokov. Hlavnú úlohu hrá zamatové sako v smaragdovom odtieni doplnené klasickou puzdrovou sukňou. Jesenné rána už bývajú chladné, preto si pod sačko oblečte rolák. Celok môžete rozbiť kontrastnými doplnkami v lososovej farbe, aby ste zachovali eleganciu, nezabudnite na kvalitné topánky na ihličkovom podpätku.
ona.idnes.cz

Na romantickú prechádzku
Prekvapujúcim, ale veľmi trendy variantom sú zamatové topánky, najlepšie s jemným meniacim sa efektom. Môžete ich skombinovať s voľnou košeľou s kvetinovým vzorom a romantickou sukňou. Ako z prehliadky Gucci budete vyzerať v baretke, ktorá sa postará o ten správny bohémsky šarm, ako aj v okrúhlych slnečných okuliaroch. Listovú kabelku potom pokojne nahraďte veľkou peňaženkou.
ona.idnes.cz

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 03:02