pixabay.com
StoryEditor

7 znakov, že ste bohatí, aj keď si tak nepripadáte

19.08.2016, 06:00
Životný štýl
Bohatstvo je relatívnou záležitosťou. Pre mnohých znamená vyšší príjem a niekoľkociferné číslo na výplatnej páske. Pravda je však niekde inde.

Ste bohatí, ak:

Dokážete ušetriť peniaze

Veľa ľudí si neuvedomuje, že v živote nie je dôležité, koľko peňazí zarobíte, ale koľko ich budete mať, ako píše businessinsider.com. Peniaze neriešia finančné problémy. Ba práve naopak, často ich zhoršujú. Príkladom je víťaz lotérie, ktorí síce vyhrá veľkú čiastku peňazí, no počas niekoľkých rokoch ich všetky minie. Taktiež profesionálni športovci, ktorí zarobia milióny ledva v dvadsiatke. Aj keď sa mnohým zakrúti hlava pri pohľade na také číslo, všetko je onedlho fuč. Často krát sa tiež za tučnými kontami skrývajú tragické ľudské osudy . Ak si dokážete odložiť zarobené peniaze, ste vo výbornej finančnej kondícii.

Žijete pohodlne aj napriek nižším prostriedkom

Ak míňate menej ako zarobíte a napriek tomu si nesťažujete a vediete príjemný život, v ktorom si veľa vecí neodopierate, ste na dobrej ceste. Jedným z hlavných princípov zodpovedného hospodárenia je žiť z nižších prostriedkov. Pre mnohých to však predstavuje problém.

Ste ochotní zaplatiť za to, čo skutočne chcete

Ak idete von a ešte v ten deň si kúpite jachtu v hotovosti, väčšina ľudí sa zhodne na tom, že ste bohatý. Znakom bohatstva je kúpa jachty po piatich rokoch, ako ste ju videli, počas ktorých ste si odkladali peniaze. Už niekoľko prieskumov odhalilo rovnaké deprimujúce výsledky. Američania si nedokážu ušetriť peniaze. Údajne až 33 % respondentov nemá žiadne úspory na domácnosť a tretina z viac ako 4 500 Američanov nemá žiadne úspory na penziu.

Môžete si dovoliť odísť do dôchodku podľa plánov

Odchod do dôchodku je drahý. Mnoho ľudí sa preto rozhodne pracovať naďalej, aj keď by mal už dávno oddychovať. Čo však má robiť, ak nemá nasporené toľko, aby z toho vyžil? O skutočnom bohatstve sa hovorí vtedy, ak si kedykoľvek môžete povedať, že odchádzate do dôchodku a spravíte to bez akéhokoľvek i toho najmenšieho strachu, že by ste nemali úspory. Pretože vy ich máte dosť.

Nemotivujú vás len peniaze

Nejde len o sumu na výplatnej páske. Skutočne bohatí ľudia sa nezaujímajú len o peniaze, sú šťastní za prácu, ktorú robia a majú vášeň pre podnikanie. Sústreďte sa aj na niečo iné, napr. priamo na to, čo vás privedie k peniazom. Tak sa budete tešiť nielen zo sumy, ale aj zo samotnej cesty, ktorou ste sa dopracovali k vyššiemu číslu na výplatnej páske.

Peniaze sú vaším spojencom

Ide o to, ako beriete peniaze. Nemajte z nich strach, berte ich skôr ako vášho spojenca, ktorý vám pomôže dosiahnuť v živote to, po čom túžite. Bohatí ľudia sa neboja priznať, že peniaze vyriešia väčšinu problémov. Jedny ich vnímajú ako nekončiace nutné zlo, ktoré treba znášať a prijať ako súčasť života. Iní, tí skutočne bohatí, vidia peniaze ako nástroj, ktorý ich oslobodí a prinesie pokoj v živote.

Neuviazli ste

Peniaze prinášajú slobodu voľby. Ak ich budete mať pod kontrolou, nezaseknete sa na pracovnom mieste či vo vzťahu, v ktorom ste len z jediného dôvodu - nemôžete si dovoliť opustiť ho a ísť niekam inam. Budete slobodní a budete môcť otvoriť akékoľvek dvere.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 08:15