pixabay.com
StoryEditor

Sama na cestách? Takto to zvládnete na vlastnú päsť

13.07.2016, 06:00
Životný štýl
Nechajte všetkých doma a utekajte si zresetovať hlavu. Byť sama so sebou chce síce odvahu, ale výsledok môže stáť za to.

Vychutnať si šálku kávy v kaviarni bez prítomnosti inej osoby? V minulosti to bolo nepredstaviteľné. V dnešnej dobe sú však ženy samostatnejšie ako kedysi a neboja sa ísť až za hranice svojich možností. Ak chcú stráviť dovolenku v zahraničí, jednoducho idú bez ohľadu na to, či sú pod ochrannými krídlami svojej polovičky alebo s priateľmi. Ak stále váhate, či sa pustiť do takéhoto dobrodružstva sama, my vám to uľahčíme nasledujúcimi tipmi, vďaka ktorým bude vaša cesta bezpečná.

Buďte pripravená

Pozisťujte si čo najviac informácií o mieste pobytu, ako sa uvádza na economictimes.indiatimes.com. Pôsobí na vás dôveryhodne? Popýtajte sa aj priateľov, či už nemajú skúsenosti s danou destináciou, popr. prečítajte si recenzie na internete. V prípade pochybností nebojte sa požiadať o pomoc. Aj v prípade, ak by ste na ne natrafili počas cesty. Hlavu hore a pýtajte sa miestnych, ak ste stratené.

Cestujte radšej cez deň

Denné cestovanie sa považuje za bezpečnejšie nielen pre ženy, ale i mužov. Ak je to možné, vyhýbajte sa dlhým cestám v nočných hodinách. V opačnom prípade môže vyvolať nepríjemný pocit úzkosti a vy si cestovanie moc neužijete.

Žite ako miestni

Indické ženy majú tendenciu sa obliekať do dlhých šiat, vyhýbajú sa vyzývavému oblečeniu. Tričká s hlbokými výstrihmi či krátke sukne tentokrát nechajte radšej doma, aby ste zbytočne nepriťahovali pohľady. Ak viete, že obyvatelia sú v danej krajine, kam sa chystáte, príliš konzervatívni, myslite na to a oblečte sa tak, ako sa patrí.

Nadviažte nové priateľstvá, no neprezraďte všetko o sebe

Nebojte sa osloviť obchodníka, majiteľa strediska alebo hocikoho cudzieho. Neformálna konverzácia pre ženu, ktorá cestuje sama, je veľmi príjemná. Navyše, nikdy neviete, či sa z danej osoby nestane najlepší kamarát. Zo začiatku však buďte opatrné a neprezraďte toho o sebe veľmi veľa. Buďte trochu tajomná a keď si osoba získa po čase vašu dôveru, môžete ju nechať nahliadnuť do svojho života.

Ostaňte v kontakte

Majte pri sebe kontaktné údaje na hotel. Vyplatí sa taktiež používanie miestnej SIM karty a využívanie aplikácií, ktoré podávajú informácie o meste, kam sa chystáte. Verte svojim inštinktom a užívajte si všetko, čo ponúka sólo cestovanie.

Tipy, kde si užije žena už dovolenku:

Poznávacie zájazdy

Pre osamelé cestovateľky má niekoľko výhod. Keďže sa budú pohybovať v skupine ľudí so sprievodcom, častokrát ani nemajú pocit, že sa vydali na cesty bez partnera. Majú tak postarané o program i spoločnosť. Cestovné kancelárie sa doslova predbiehajú v ponukách poznávacích zájazdov. Mnohé z nich sú cenovo dostupné, takže nesiahnete príliš hlboko do peňaženky. Ak ste nikam ešte sama necestovali, vyberte si na začiatok jednodňový alebo víkendový výlet a uvidíte, ako sa budete cítiť.

Wellness pobyty

Kúpeľné procedúry so skrášľujúcimi a redukčnými programami sú pre nežnejšie pohlavie priam ideálnou možnosťou, ako stráviť pár dní dovolenky. Spojenie oddychu a sviežeho omladeného výzoru vďaka rôznych ošetreniam privíta každá žena. Príjemným plusom je zvýšené sebavedomie. Smelo do toho.

Jazykové študijné pobyty

Jazykové študijné pobyty si priam vyžadujú sólo cestovateľku. Jedine tak sa naučíte cudzí jazyk a nadviažete nové priateľstvá s domácimi. Urobíte tak niečo pre svoj mentálny rozvoj a spoznáte danú krajinu. Stačí si len vybrať krajinu a o nezabudnuteľné zážitky bude postarané.

Fit pobyty

Ak si chcete dať trochu do tela, môžete absolvovať aktívnu dovolenku vo forme fitness pobytu. Je určený pre všetky ženy, ktoré chcú byť fit a v zdravom životnom štýle nechcú poľaviť ani počas dovolenky. K dispozícii bude osobný tréner, ktorý sa postará o pravidelné tréningy a množstvo ďalších vysmiatych žien, z ktorých sa ľahko môžu stať vaše kamarátky.

Nečakajte na ostatných až sa im bude chcieť, vyrazte na cestu snov samé. Cestovanie vám dá okrem iného aj nadhľad nad vzťahmi odohrávajúcimi sa doma. Spoznáte množstvo nových ľudí, zistíte, ako sa žije inde na svete. Až sa opäť ocitnete pred dvermi svojho bytu, už nikdy nebudete taká ako predtým. Budete silnejšia a rozhodne bohatšia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 00:24