pixabay.com
StoryEditor

Zoštíhlené krivky a spevnená pokožka na počkanie. Ktoré ošetrenie to dokáže?

06.07.2016, 14:45
Životný štýl
Ak chcete spevniť kožu, vyzerať o niečo štíhlejšie a nevadia vám dve hodiny nehybne ležať, telový zábal bude niečo pre vás. Mal by zvýrazniť kontúry tela a detoxikovať. Pozrite sa, ako také ošetrenie vlastne prebieha a na čo je dobré dať pozor.

O čo ide?

Pri zábale, ktorému sa hovorí aj "body wrap" alebo "contour wrap", sa používajú špeciálne ovínadlá, ktoré sú napustené minerálnym roztokom - ten vo videu obsahuje bahno z Mŕtveho mora, ako píše idnes.cz. Salóny sľubujú, že zábal dokáže telo detoxikovať, spevniť kožu a zvýšiť jej elasticitu. Zvlášť vhodný je pre ženy po pôrode alebo po liposukcii, ale chodia na ňu aj ženy a muži, ktorí chcú na pohľad trochu zoštíhliť.

Ako zábal prebieha?

Samotný zábal trvá asi dve hodiny. Na čistú pokožku bez krému kozmetička namotá ovínadlá, postupuje pri tom od členkov nahor. Potom zákazníčku alebo zákazníka ešte zabalí do špeciálneho obleku a nechá ich relaxovať.

Pred zábalom a po ňom vám vždy zmeria obvod pásu, bokov, stehien a lýtok, takže môžete posúdiť, či a ako vás (aspoň dočasne) zoštíhlil. Aby bol efekt výraznejší, odporúča kozmetička Martina Vondráková zo salónu Bomton Jalta kúru, pri ktorej sa zábal zopakuje trikrát až päťkrát s asi týždennými odstupmi.

Na čo si dať pozor?

Roztok v pokožke pôsobí ešte niekoľko dní. "Po zábale je preto dobré sa vyhnúť pitiu alkoholu a kávy," upozorňuje Martina Vondráková. "Deň po ošetrení by ste sa tiež nemali sprchovať s mydlom ani sprchovým gélom." Body wrap sa nehodí pre tehotné a pre ľudí s kardiovaskulárnymi chorobami.

Telový zábal (body wrap)

Koľko stojí?

Cena jedného ošetrenia sa pohybuje v rozmedzí od 30 až 73 Eur.

Ako dlho trvá?

Obvykle jednu až dve hodiny

Ako často chodiť?

Približne štyrikrát až päťkrát do roka, vždy v sérii niekoľkých ošetrení

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 14:57