pixabay.com
StoryEditor

Skvelé domáce masky, ktoré zachránia unavenú pleť a dodajú jej výživu

25.06.2016, 06:00
Životný štýl
Aj keď si tieto dni užívame horúce slnečné lúče, naša pokožka až tak nadšená nie je. Slnko pokožku vysušuje, oberá ju o cenné vitamíny a minerály a taktiež sa podpisuje pod proces starnutia. Ako pleť oživiť v priebehu niekoľkých minút?

Ak vám slnko napriek všetkým ochranným opatreniam príliš vysušilo pleť, doprajte jej výživné masky.

Maska z papáje

Ak máte unavenú a zrelšiu pleť, roztlačte jednu zrelú papáju a pridajte trochu smotany. Zmiešajte a naneste na vyčistenú pleť. Nechajte pôsobiť pol hodiny a masku zmyte vodou. Vďaka ovocným enzýmom bude pleť jemnejšia a získa iskru.

Tvarohová maska

Zmiešajte dve polievkové lyžice tvarohu, jednu polievkovú lyžicu medu a niekoľko kvapiek olivového oleja. Naneste na tvár a relaxujte aspoň dvadsať minút. Maska pleť osvieži a zároveň vyhladí vrásky.

Mrkvová maska

Očistíte a nastrúhajte mrkvu, zmiešajte ju v pomere jedna k jednej s bielym jogurtom a naneste ju na očistenú pleť. Pomáha hlavne unavenej pleti, vynikajúco ju zregeneruje.

Banánovo-citrónová bomba

Roztlačte jeden banán, pridajte med a citrónovú šťavu. Nechajte účinkovať dvadsať minút, zmyte vlažnou vodou. Alebo si pripravte inú alternatívu. Tri polievkové lyžice tvarohu zmiešajte so žĺtkom a s jednou lyžicou smotany. Dobre premiešajte a pridajte roztlačený banán. Naneste na pleť a po dvadsiatich minútach zmyte teplou vodou. Pleť bude jemnejšia, vyživená a vypnutejšia.

Výživná žĺtková maska

Zmiešajte žĺtok, lyžicu oleja a medu. Naneste na tvár a nechajte pôsobiť štvrť hodiny. Masku uvíta hlavne zrelá pleť.

Článok bol uverejnený v časopise Fit magazín.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 10:33