Kým si žena vyberie outfit pred odchodom z domu, strávi takmer rok pred skriňou vo svojom živote.pixabay.com
StoryEditor

Koľko času za celý život strávime pred skriňou výberom oblečenia? Budete sa diviť!

21.08.2017, 16:00
Životný štýl
Takmer každej žene sa už stalo, že stála pred skriňou plnou oblečenia a z množstva módnych kúskov si nevedela vybrať ten správny. Štúdia zistila, že tým stratia veľa času vo svojom živote.

Každodenná dilema. Pozeráte sa na svoje kúsky oblečenia v šatníku, no vybrať si neviete. Chytáte paniku, že si nemáte čo obliecť, vymieňate jedno tričko za druhé, no máte pocit, že vám nesedí. O slovo sa hlási nervozita, pretože sa necítite v ničom pohodlne a nestíhate. Voľba oblečenia do práce, na večierok, do posilňovne či na ďalšie príležitosti je pre ženské pohlavie doslova tvrdým orieškom.

Koľko času stratia výberom šiat? 

Kým sa priemerná žena rozhodne pre finálny outfit, ubehne až 287 dní, ako zistila najnovšia štúdia. Šestnásť minút každý deň trvá, kým zvolia oblečenie, v ktorom strávia zvyšok dňa, pričom v sobotu alebo v nedeľu ráno je to 14 minút. Najviac im však zaberie výber jednotlivých kúskov oblečenia na piatkový alebo sobotný večer, keď si chcú vyraziť do mesta. Takisto si lámu hlavu nad správnym oblečením, ktoré si zoberú na dovolenku. Trvá im to zakaždým až 52 minút. Zatiaľ čo si už užívajú oddych na dovolenke, desať minút ráno vyberajú vhodný outfit, pričom rovnako dlhý čas strávia výberom večerných šiat.

Akcie v meste a vianočné večierky sú špeciálnymi príležitosťami, na ktorých chcú ženy vyzerať čo najlepšie. To si však vyberá svoju daň v dĺžke rozhodovania sa, čo na seba - okolo 36 minút šesťkrát ročne stoja bezradne pred skriňou a dôkladne sa rozhodujú pre outfit na špeciálnu príležitosť. Aj takto využívajú svoj čas v roku.

Štúdia taktiež prišla na to, že nežnejšie pohlavie si najskôr vyskúša dva outfity, kým sa rozhodne pre ten konečný. Dokonca jedna z dvoch žien strávi 15 minút v noci rozmýšľaním, čo na seba nasledujúci deň.

Hovorca webovej stránky s oblečením, ktorá zostavila výsledky 2 491 žien, povedal na záver: "Čo nosíte má priamy vplyv na to, ako sa cítite. Je dôležité, aby sa žena cítila výnimočne v tom, čo má oblečené." Ženy sa jednoducho chcú cítiť v outfite čo najlepšie. A aby bol taký výsledok, chvíľu to trvá...

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 01:44