Spravte si účes, ktorý vyzerá efektne a pritom je jednoduchý.pixabay.com
StoryEditor

Super trik na elegantný a jednoduchý drdol

31.05.2016, 14:45
Životný štýl
Ak rada nosíte vlasy vyčesané, vyskúšajte tento zaujímavý drdol zložený z dvoch častí, ktorý pripomína vlasové kreácie zo šesťdesiatych rokov. Ako naň, predvedie kaderníčka Blanka Hašková.

K vytvoreniu tohto účesu si vystačíte so sponkami a gumičkami - ideálne sú malé, priehľadné, ktoré môžete zakúpiť v drogérii. Hodia sa pre všetky dĺžky vlasov od mikáda až po dlhé lokne, ako píše idnes.cz.

Najskôr si vlasy rozdeľte na dve polovice rovnou cestičkou prebiehajúcou v úrovni uší. Spodnú časť zľahka natupírujte a urobte gumičkou vysoko posadený chvost tak, aby bol čo najbližšie cestičke. Potom zľahka povytiahnite spodnú časť vlasov z chvostu, aby vlasy vytvorili tesne nad krkom guľatý záhyb.

Vlasy schovajte pod gumičku

Ďalším krokom je "schovanie" vlasov, ak ich máte dlhšie, bude praktickejšie ich zapliesť do uvoľneného vrkoču. Kratšie vlasy stačí zastrkať zhora do vlasového záhybu pod gumičkou tak, aby v ňom vytvorili ďalšiu hmotu a pritom zostal účesu na spodku vlasov guľatý tvar. Následne uchopte gumičku, pretočte ju smerom k hlave a zafixujte sponkami skrz gumičku tak, aby účes držal a gumička nebola vidieť.

Teraz pokračujte na hornej časti vlasov. V oblasti temena ich natupírujte, môžete ich aj ľahko prelakovať, aby vznikol na temene objem. Všetky vlasy prehoďte dozadu a prstami alebo vidličkou na hrebeni opatrne upravte tak, aby všetky vlasy smerovali k drdolu v spodnej časti. Potom ich stiahnite ďalšou priehľadnou gumičkou do chvosta, ktorý bude mať základňu tesne nad spodným chvostom.

Vlasy opäť vytiahnite (čím väčšie hrče na vlasoch, tým viac vznikne dojem zo šesťdesiatych rokov) a skontrolujte si profil a či máte všetky vlasy chytené v gumičke. Ak sú vaše vlasy dlhé, opäť ich spleťte. Potom ich pretiahnite pod gumičkou smerom k temenu, to isté urobte aj s nespletenými kratšími vlasmi. Vlasy opäť prichyťte sponkou v mieste, kde je gumička. Nakoniec účes zafixujte lakom na vlasy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:06