Ste pripravená na dieťatko?pixabay.com
StoryEditor

Znamenia, ktoré vám napovedia, že ešte nie ste pripravená na materstvo

29.05.2016, 06:00
Životný štýl
U niektorých žien sa prebudia materinské city okolo dvadsiatky, iné zatúžia po dieťatku v tridsiatke. Ako zistiť, či ste skutočne pripravená na materstvo?

Väčšina z nás začne uvažovať nad mamičkovskými povinnosťami až vtedy, keď sú blázznivo zamilované, keď im tikajú hodiny a tiež vtedy, keď sú už niekoľko rokov vo vzťahu. Aký je váš stav? Overte si, či ste v momentálnom životnom cykle pripravené na potomstvo. Sú vaše rodičovské dispozície v pohotovosti?

Signály, že nie ste pripravená na úlohu matky podľa elitedaily.com:

1. Záleží vám na tom, čo si o vás druhí myslia

Rodičia čelia úsudku takmer všade, kam idú. Byť rodičom znamená tiež mať hrošiu kožu a byť schopní rozhodovať bez obáv o tom, čo skutočne vaša rodina chce alebo potrebujete bez toho, že by do toho zasahovali ostatní. Rátajte s tým, že si o vás možno budú šuškať mamičky, ktoré stretávate v parku. „Ona svoje dieťa nedojči? To nie je normálne! Čím kŕmi svoje deti? Takto by sa to nemalo robiť.“ A iné podobné reči. Nie je to ľahké.

2. Dávate si záležať na peknom oblečení a sledujete módne trendy

Milujete krásne veci a farby. Akonáhle sa objaví módna novinka pre sezónu, ste medzi prvými, kto ju si ju zaobstaral. Navyše, z domu nikdy nevyjdete neupravená. Dieťa môže byť značným obmedzením v prípade, ak si skutočne dáte záležať na svojom vzhľade. Zabudnite na krásne čisté tričko či dokonalý mejkap s nastajlovaným účesom. Bábätko dá poriadne zabrať a postará sa o špinavé oblečenie a ukradne vám akýkoľvek čas na čokoľvek, čo súvisí s vaším vzhľadom. Koniec koncov, budete také unavené, že už nebudete mať sily na úpravu zovňajšku.

3. Radi si vychutnávate jedlo v pokoji

Nie je nič lepšie, ako si pochutnať na pokrme, pričom vás nič neruší. Viete si však predstaviť opak? Pri bábätku nebudete mať takmer žiadny čas sa normálne najesť, nie už vôbec v pokoji, keďže sa budete snažiť nakŕmiť svoju ratolesť, čo býva niekedy doslova ako boj.

4. Vážite si čas pre seba

Ak žijete s deťmi, jediný čas, ktorý budete mať na seba, bude ten v sprche. Užívajte si aspoň tento čas. Deti vás zamestnajú na celé hodiny denne.

5. Ste perfekcionistka

Dávate si záležať na každodennom poriadku a dokonalej čistote. Všetko máte krásne naplánované a ste mimo, ak sa máte podriadiť spontánnej situácii. Pripravte sa však na to, že dieťa vám do života prinesie nejaký ten chaos.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:52